szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyolcszázalékos béremelést követelnek a BKV szakszervezetei erre az évre; a cég viszont mindössze 2,3 százalékkal növelné dolgozói bérét - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője a bértárgyalás után.

A cég vezetőségének hivatalos ajánlata alatta van az Országos Érdekegyeztető Tanács 3-5 százalékos ajánlásának - mondta Nemes Gábor. A szakszervezetek a keddi tárgyalásra alakítják ki álláspontjukat a munkáltató ajánlatával kapcsolatban.
  
A szóvivő beszámolója szerint a munkáltatónak már múlt csütörtökre kellett volna megtennie idei bérajánlatát.


MTI Világ

A sajtó munkásainak ezreire vár a munkanélküliség

A mély recesszióban megcsappan a hirdetési tevékenység, ennek, valamint a technológiai változásoknak a következtében a sajtó munkatársainak tömegei válhatnak munkanélkülivé. Spanyolországi felmérés szerint a sajtó ottani munkásainak ötöde, mintegy 5 ezer ember veszítheti el állását az idén és jövőre az ibériai országban.

MTI Karrier

Hatszáz új munkahely a Dél-Dunántúlon

Tízmilliárdos beruházással hatszáz új munkahelyet teremt nyolc nyertes pályázó a Dél-Dunántúlon; az összességében 3,3 milliárd forint értékű támogatást kapnak a tervezett fejlesztésekhez - közölte Feigli Ferenc (MSZP), a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke pénteken.

Marco Rossi: Ez pályafutásom egyik legszebb napja

Marco Rossi: Ez pályafutásom egyik legszebb napja

Durva túlárazást sejtenek egy Duna-parti beruházásnál

Durva túlárazást sejtenek egy Duna-parti beruházásnál

Exit poll: a Köztársaságiak végeztek az élen Franciaországban

Exit poll: a Köztársaságiak végeztek az élen Franciaországban