szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akár sztrájkot is hirdetne az APEH szakszervezete, ha a kormány elvenné a hivatalnokok jutalmát. A prémiumról a vámhatóságnál sem hajlandók lemondani, az érdekképviselet itt is határozott fellépést helyezett kilátásba.

A pluszjuttatások elvonásáról pletykák keringenek, amiket a pénzügyi tárca egyértelműen cáfolt. A felek szerdán egyeztetnek - írja a Magyar Nemzet. Az adóhivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség berkeiben az a pletyka terjedt el, hogy a kormány el akarja venni e két szervezet dolgozóinak jutalmát.

Emellett szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint a kabinet megkurtítaná a hatóságok működési költségeit. Kérdésünkre a Pénzügyminisztériumnál közölték: a kormány sem az idén, sem jövőre nem kíván hozzányúlni az adóhivatal és a fináncok úgynevezett mozgó béréhez, azaz jutalmához, továbbá a feladatok ellátásához szükséges fedezetet a hatóságok mindenkor megkapják.
MTI Vállalkozás

Ombudsman: kezelje kritikusan az APEH a névtelen bejelentéseket

Az adóhivatal kezelje kritikusan a névtelen bejelentéseket, mert az APEH-hez 2007-ben érkezett mintegy ötezer névtelen bejelentésnek mindössze 40 százaléka volt megalapozott vagy részben megalapozott - közölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerdán az MTI-vel.

MTI Gazdaság

APEH: célkeresztben a cégautó adók

Az adóhatóság az összes folyamatban lévő, és ezután kezdődő átfogó ellenőrzésnél elrendelte a cégautók utáni adófizetési kötelezettség preventív célú ellenőrzését is - közölte az APEH.

MTI Vállalkozás

Vége a pénzkimentésnek offshore cégekbe: az APEH besegít

A szoros együttműködéssel és az információcserével kívánnak hozzájárulni a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországainak, köztük Magyarországnak az adóhatóságai, hogy megelőzzék az offshore cégek segítségével történő adóelkerülést. Erről állapodtak meg pénteken a párizsi székhelyű szervezet Adóigazgatási Fóruma (FTA) ötödik éves találkozójának résztvevői.

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Bemutatta új emblémáját a Peugeot