szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erkel Eszter, a Microsoft Magyarországnál 2010 óta dolgozó pénzügyi szakember 2013 áprilisától immáron pénzügyi igazgatóként felügyeli a vállalat anyagi helyzetét, míg Bábel Gabriella, aki több mint 12 éve erősíti a nemzetközi szoftvercéget, június elsejétől a fogyasztói szegmensért felelős üzletág vezetőjeként tevékenykedik majd.

Magyarországon a fogyasztói szegmenshez tartozó eszközök és szolgáltatások értékesítéséért június 1-től Bábel Gabriella lesz a felelős. Hozzá tartozik majd hazánk legsikeresebb játékkonzolja, az Xbox, az innovatív kezeléséről közismert Kinect, az intuitív és letisztult stílusú Windows Phone 8, illetve a nemcsak a hagyományos számítógépek, hanem az érintőképernyős, átalakítható ultrabookok és táblagépek kiszolgálására is kiválóan alkalmas Windows 8 eszközök széles tárháza, amelyekből világszinten már 2400 különböző notebook, ultrabook vagy táblagép érhető el.

A mérnök informatikai végzettségét a Veszprémi Egyetemen, üzleti MBA fokozatát pedig Londonban szerző, angolul, németül és oroszul beszélő menedzser 2011 óta a Microsoft közép-kelet-európai szervezeti egységénél a T-Mobile és a Telenor ügyfélkapcsolati feladatait intézte. Ezt megelőzően, 2007-től a Microsoft Magyarországnál a telekommunikációs szektorért felelős csapatot vezette, korábban pedig az ügyfelek elégedettségének növelését szolgáló projekt igazgatója volt. Microsoftos pályafutását megelőzően Bábel Gabriella az Ericsson Magyarországnál és az Albacomp/SZÜV-nél dolgozott különféle ügyfélkapcsolati és értékesítési pozíciókban.A szabadidejét elsősorban a családjával töltő üzletasszony előszeretettel járja a természet, úszik és lovagol.

Bábel Gabriella kinevezése kapcsán elmondta: „Az informatika világában ma oly népszerű trend, a konzumerizáció nemcsak a munkámra, hanem a magánéletemre is hatással van, hiszen lelkes felhasználója vagyok a Microsoft számos hatékonyságnövelő megoldásának. Kinevezésem ennek a ténynek is köszönhető, hiszen a Microsoft új korszakában a technológia az otthonokban legalább olyan nagy szerepet kap, mint az irodákban. Ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy az ököszisztémánk segítségével nemcsak üzleti partnereink érhetnek el jelentős sikereket, de az emberek életét is egyszerűbbé vagy szórakoztatóbbá tehetjük vele.”

Április elseje óta irányítja a Microsoft Magyarország pénzügyi folyamatait Erkel Eszter. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem diplomájával egyaránt rendelkező szakember 2010 novemberében csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához. Az angolul, franciául és németül beszélő menedzser kezdetben a nagyvállalati szektor, valamint a kis- és középvállalatokért, illetve üzleti partnerekért felelős üzletág kontrollere volt. Ebből a pozícióból 2012 decemberében léptették elő, amikortól helyettes pénzügyi igazgatóként őrködik a vállalat eredményei felett. Erkel Eszter a Microsoftot megelőzően másfél évtizeden át a Nokia, és később a Nokia Siemens Networks különböző szervezeteinél és országaiban dolgozott pénzügyi kontrolleri pozíciókban.

Itt az újabb koronavírus-vakcina, ez is hatásosnak tűnik

Itt az újabb koronavírus-vakcina, ez is hatásosnak tűnik

Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Mi lenne, ha megpróbálnánk nem utálni a szocializmus vasbeton monstrumjait?

Mi lenne, ha megpróbálnánk nem utálni a szocializmus vasbeton monstrumjait?