Nyugdíjas pedagógusokat is alkalmaz a Klik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Továbbfoglalkoztat 14 nyugdíjas szakembert a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - közölte a Klik sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

A szombathelyi intézményben a korábbi tanévekben a tanórai és a fejlesztő foglalkozásokat a szakemberek csak jelentős mennyiségű túlórával és nyugdíjasok bevonásával tudták ellátni. A Klik új státusokat biztosít a fejlesztési feladatok ellátásához, betöltésüket azonban nehezíti a megyében jellemző szakemberhiány. Az intézményfenntartó ezért továbbfoglalkoztatja a 14 elismert, több évtizedes tapasztalatot felhalmozó nyugdíjas szakembert, hogy a megfelelő gondozás folyamatos legyen az iskolában.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a tanévet megelőzően a nagy költségigényű terápiák finanszírozását újra kellett tervezni. A Klik a szombathelyi önkormányzattal összefogva teremti elő a szükséges forrásokat a költséges terápiás foglalkozásokra. A gyermekek érdekében létrejött együttműködésnek köszönhetően tervezhetővé vált a 1,2 millió forint éves költségű lovasterápia is - hangsúlyozta.

A a tankerület és a városvezetés az intézmény vezetőivel együtt napokon belül teljes körű tájékoztatást ad az érintett tanulók szüleinek, és ismertetik a tanévkezdés során tapasztalt nehézségek megnyugtató megoldásait.

Sajtóhírek szerint tanév elején derült ki a szülők számára, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, nevelését, oktatását végző Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban több terápia is megszűnt. Az iskolában 17 szakirányú végzettségű gyógypedagógusra lenne szükség, de az év elején csak négy helyet töltöttek be.