szerző:
hvg.hu

Az új törvény értelmében az ügyvezető megbízási díja után milyen járulékokat kell, s miket nem kell fizetni ? Mi a legutolsó időpont, amikor módosítani kell az ügyvezető munkaszerződését, megbízási szerződésre? Milyen járulékfizetési kötelezettsége van egy betéti társaság beltagjának, ha cégen kívül munkaviszonya van? Olvasói kérdésekre Vágyi Ferenc Róbert adószakértő válaszol.

"KErzsébet" Mimano" és "Syildiko"

A legújabb GT. szerint milyen jogcímen kell alkalmazni a tagokat egy idén alakult cégben?  Két tagról lenne szó, akiknek 50-50 százalékos a tulajdonrészük. Az egyik társas vállakozói jogviszonyban tevékenykedik, s a társaságban és gyakorolja a munkáltatói feladatokat, míg a másik 36 órás munkaviszony mellett tagja a társaságnak. Ügyvezetői tevékenységükhöz tényleg szükséges a megbízás, illetve tagi jogviszony? Ebben az esetben milyen formában, milyen jellegű juttatást kaphatnak a tagok, és milyen járulékot kell fizetni utánuk? Ezt a formát mikortól kell alkalmazni?

Alapvetően úgy változott a törvény, hogy nem lehet ügyvezető munkaviszonyban a jövőben. Feladatait társasági jogi jogviszonyban lehet ellátni és ezért kvázi „megbízási” díjat kaphat. A megbízási díj – a levonásokat tekintve – talán egy kicsit jobb is, mint a munkaviszony,  hiszen nem kell levonni a munkavállalói járulékot, s nem szükséges a cégnek munkaadói járulékot és szakképzési hozzájárulást fizetnie utána. Természetesen, ha valakinek legalább 36 órás munkaviszonya más munkaadónál, úgy itt csak a ténylegesen kifizetett jövedelem (megbízási díj) után kell a járulékokat megfizetni.

Az EHO-t pedig ebben az esetben nem kell fizetni. Az szja, a nyugdíjbiztosítás, illetve egészségbiztosítás összege megegyezik a munkabér után fizetendő járulékokkal. Ez a változás 2006. július 1-től lépett hatályba, de nem érinti azokat a vállalkozásokat, illetve ügyvezetőket, ahol – a már korábban – megválasztott ügyvezetőnek később jár le a megbízása. Egészen addig a megbízatás  nem jár le, de legkésőbb az ügyvezető megválasztásától számított 5 évig. Ezt a cégbíróság  ellenőrzi, illetve szankcionálja.

"kutya és makoca"
 
Mennyivel kevesebb közterhet  kell egy betéti társaság beltagjának  fizetnie, ha nem vesz fel pénzt a cégtől? Ha a BT. beltagja olyan munkaviszonyt létesít, ahol a jövedelme több, mint a minimálbér, akkor mi után kell a közterheket fizetnie? Lehet-e szüneteltetni a Bt. tevékenységét?

A jelenlegi és a jövőbeni szabály alapján is igaz az, hogy járulékokat csak a tényleges jövedelemkivét után kell fizetni, amennyiben a Bt. beltagjának 36 órát meghaladó munkaviszonya van, és ott legalább a minimálbér után megfizetik a járulékokat. Tehát ha nincs pénzkivét, akkor semmit nem kell fizetnie ilyen jogcímen.

"KErzsébet"

Kötelező rendelkeznie  élelmiszeripari  szakképesítéssel egy vegyes kereskedelmi egységben dolgozó munkavállalónak, aki kezeli a pénztárgépet, s van eladói végzettsége?

Az eladói munkakörhöz előírják a szakképesítést, ezért jelen esetben a munkáltatónak célszerű beiratnia munkavállalóját egy szakképesítést adó tanfolyamra. Ellenkező esetben pedig  javasolt közös megegyezéssel módosítani a  munkaszerződést és ebben olyan munkakört, illetve FEOR-számot megjelölni, amihez nem  írják elő a szakképesítést.

"jseder"

Hatvanhét százalékban rokkant nyugdíjasként foglalkoztattak egy munkahelyen, munkaszerződéssel 3 hónapi próbaidővel, napi 6 órában, de két hónap után elbocsátottak. Ha rokkant nyugdíjasként alkalmaztak, akkor milyen járulékokat kellett levonniuk tőlem?  Ezeket hogyan és kitől kérhetem vissza?  

Ha valaki nyugdíjas és munkaviszonyban alkalmazzák, akkor tőle nem kell sem egészségbiztosítási, sem pedig nyugdíjjárulékot levonni, legalábbis augusztus 31-ig. Ha ennek ellenére járulékokat vontak  le,  akkor azt majd leghamarabb a személyi jövedelemadó bevallással együtt lehet visszakérni.  Erre pedig lehetőség a bevallásban 2007. május 20-ig.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Karrier

Második munkaviszony

Hogyan kell értelmezni a munkaidő heti negyvennyolc órás korlátozását második, illetve további munkaviszony esetén?

Vállalkozás

Kft-ügyvezető munkaviszonyban?

Havi 10 ezer forint körüli összeget spórolhatnának meg a kft-k tulajdonos-ügyvezetői, ha munkaviszonyban lehetnének saját cégükkel. Ez esetben ugyanis a kisebb kft-k jellemzően minimálbéres ügyvezetői jogosultak lennének az adójóváírásra. Az ügy jogi megítéléséről Schobert Judit ügyvédet kérdezte a HVG.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kiskapuk evázóknak a megszorítások ellen

A kormány új megszorító intézkedéseinek részeként októbertől 10 százalékponttal növeli az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsát. Az evázók adóterheinek növekedése egy sor további kérdést vet fel: Kinek éri meg evázás helyett inkább az általános szabályok szerint adózni? Lehet-e évközben változtatni és hogyan? A hvg.hu Béres Molnár Gergely adószakértőt kérdezte.

Hatvanéves nő árulta a varázsdohányt Karancskesziben

Hatvanéves nő árulta a varázsdohányt Karancskesziben

Közel a fordulat az időjárásban

Közel a fordulat az időjárásban

Hózivatarral tört be az országba, Budapest felé tart a hidegfront

Hózivatarral tört be az országba, Budapest felé tart a hidegfront

2000 Starbucks zárt be Kínában és leállt a Toyota a koronavírus miatt

2000 Starbucks zárt be Kínában és leállt a Toyota a koronavírus miatt

Teslára vágyik? Itt a jó hír: erre is kérhető már állami támogatás

Teslára vágyik? Itt a jó hír: erre is kérhető már állami támogatás

Géppel generáltatnának gyermekpornót a rendőrök, hogy elkapják a valódi felvételek nézőit

Géppel generáltatnának gyermekpornót a rendőrök, hogy elkapják a valódi felvételek nézőit