szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Roszatom vezetőinek kisgépe leszállt a pogányi reptéren, a paksi bővítéshez nem tervezik kibérelni a légikikötőt.

A paksi bővítés orosz fővállalkozója a HVG kérdésére közölte: a Roszatom tervei között nem szerepel, hogy bérbe vegye a pécsi repteret – olvasható a lap e heti számában. Ezzel eloszlani látszanak azok a helyi értesülések, amelyek szerint a kormány részben az oroszokkal mentené meg az adóságait ismét felhalmozó Pécs városát.

Az viszont biztosnak látszik, hogy a kormány alaposan a város hóna alá fog nyúlni, a Pécsi Vasutas Sportkör például máris kapott 4,5 milliárd forintot, a pécsi egyetemet pedig a jelenlegi 2-3 ezer külföldi diák fogadásnál jóval nagyobbra fejlesztenék. A reptérnél maradva: a fideszes többségű helyi képviselő-testület megszavazta, hogy eladják a légikikötő építményeit birtokló Air-Horizont Nonprofit Kft. 74 százalékát, a maradék a pogányi önkormányzatnál van.

Pécs tervezett megmentéséről és az orosz jelenlétről az e heti HVG-ben olvashat részletesebben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Felfüggesztették az SZFE honlapját