szerző:
hvg.hu

A cég minden eddig folytatott tevékenységével felhagy Üllői úti telephelyén.

Egy régóta húzódó ügy végére került pont a józsefvárosi önkormányzat honlapja szerint: azt írják, az Üllői út 102. szám alatti telephelyen működő Metal-Art Nemesfémipari Zrt. egyszerűen bezár. A vállalatot korábban többen is környezetszennyezéssel és a környékbeliek egészségének veszélyeztetésével vádolták, mert úgy vélték, az üzem vélelmezhetően spórol a vegyi és káros anyagok ártalmatlanításával, és egyszerűen a csatornába engedik a mérgeket.

Nem sokkal később a kormányhivatal és katasztrófavédelem is elismerte, hogy a Metal-Art szennyezi a talajt, füst van és bűz van a környéken, de úgy látták, az ügyben nincs mit tenni. Tavaly tavasszal a csatornázási művek vizsgálata mérgező anyagok jelenlétét mutatta ki a józsefvárosi közcsatornákban. Volt olyan érték, amelyből a megengedett határérték tizenkétezerszeresét mérték.

Most maga a nemesfémüzem döntött úgy, hogy lehúzza a rolót, a Pest Megyei Kormányhivatal, illetve azon belül az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya pedig megadta az engedélyt, egyben azt is közölte, hogy a szükséges környezetvédelmi intézkedések megtételére fogják kötelezni az érintetteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Súlyosan rákkeltő anyagokat találtak a józsefvárosi közcsatornákban

Újra a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordul Erőss Gábor, a Párbeszéd józsefvárosi képviselője Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésében lévő telephelyén történt etilén-oxid-szennyezés ügyében, miután a csatornázási művek vizsgálata mérgező anyagok jelenlétét mutatta ki a közcsatornákban – írja a Magyar Nemzet Online.

Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Thomas Melia a Gruevszki-ügyről: Ki fogja befogadni Orbánt?

Thomas Melia a Gruevszki-ügyről: Ki fogja befogadni Orbánt?

Miniszterelnökség: Macedóniából nem mi hoztuk ki Gruevszkit

Miniszterelnökség: Macedóniából nem mi hoztuk ki Gruevszkit

Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben

Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Willi Orbán: Ez volt pályafutásom legérzelemdúsabb meccse

Willi Orbán: Ez volt pályafutásom legérzelemdúsabb meccse