szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyit bukik az autógyár a brit kilépés körüli bizonytalanságon, és annyira súlyos következményekkel járna számukra egy egyezség nélküli Brexit, hogy már a brit gyárak bezárását tervezik.

A Ford közölte Theresa May-jel, hogy elhagyhatják Nagy-Britanniát – írta a The Times. A lap szerint a cég felkészül arra, hogy elvigye az országból a gyártást a Brexit után. A Ford egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A Reuters arról írt: a Ford, amelynek két gyára van Nagy-Britanniában, nagyjából egymilliárd dollárt bukna, ha március végén az ország egyezség nélkül lépne ki az EU-ból. De állítólag a vállalat vezetői azt közölték a miniszterelnökkel: már a bizonytalanság is árt nekik, ezért is készülnek fel a gyárak elköltöztetésére. A cég 13 ezer embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

Hatalmas ózonlyuk tátong az Antarktisz felett

Hatalmas ózonlyuk tátong az Antarktisz felett