szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csatorna védjegye Spéder Zoltántól az ország leggazdagabb emberének köréhez vándorolt.

Azt írja a Média1, hogy hiába került a Hír Tv a fideszes médiagömböchöz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz, a márkanév (a védjegy) nem a KESMA-é. Az ugyanis Mészáros köréhez került. A portál a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) adatbázisának alapján azt írja, hogy a Hír Tv védjegyet egész pontosan a Talentis Group, a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos több száz cégének egyike szerezte meg.

A Hír Tv védjegye néhány héttel ezelőttig Spéder Zoltáné volt, akire most a kegyveszett nagyvállalkozó jelzős szerkezet illik a leginkább.

A Média1 leírja, ezzel a húzással Mészáros cége úgy is dönthet, hogy engedélyezi ingyen a név használatát a HírTV Zrt.-nek, de akár most, akár később úgy is határozhat, hogy megtiltja azt, vagy ellentételezést kér a névhasználatért, például havonta vagy évente egy jelentősebb összeget (ahogyan az információjuk szerint Spéder idejében meg is történt).

Ha a fideszes médiaholding, illetve a HírTV Zrt. nem tesz eleget a Mészáros Lőrinc cége által kibocsátott felszólításának, védjegybitorlás címén akár jogvita, pereskedés is kialakulhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”

Magyarország számára a jogállamiság-vita nem csak teher, lehetőség is

Magyarország számára a jogállamiság-vita nem csak teher, lehetőség is