szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

Szinte hihetetlen, de elkövette ugyanazt a hibát még egyszer a MÁV, amit már júniusban is. Ezúttal a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjének állásába került.

Ugyanaz a szürreális eset ismétlődött meg a Nyugati pályaudvaron kedden, ami már júniusban is megtörtént egyszer: kihúztak egy szerelvényt a Nyugati pályaudvar egyik peronjáról több tucat utassal a fedélzeten, és a tárolóvágányokra vitték, majd otthagyták.

Ahogy akkor is, most is a monori vonattal történt az eset, és most is vasútőrök kísérték vissza az utasokat a Ferdinánd híd túloldalán található tárolóvágányokról.

A keddi esetetről az Elegem van a MÁV-ból Facebook-csoportban több fotó is keringett, majd a MÁV végül a 24.hu-nak megerősítette a történteket.

A zárt csoportba feltöltött képek szerint szeptember 10-én a 8:38-as vonat indult volna Monorra, de az utasok arra lettek figyelmesek, hogy a Nyugati pályaudvartól néhány száz méterre levő tárolóvágányon kötnek ki, ahonnan a vonat nem ment tovább. Elmesélésük szerint

a vonaton mintegy 50 utas lehetett, köztük kisgyerek, és hét hónapos terhes anyuka is, ők mind a vágányok között voltak kénytelenek visszabotorkálni.

A MÁV a 24.hu-nak úgy meséli a történetet: "a 16. számú vágányon tartózkodó vonatra 40-50 utas felszállt, amit azonban egy tárolóvágányra húztak ki. A hangos utastájékoztatásban bemondták, hogy a vonat nem fog közlekedni, de a vágány végén található vizuális kijelzőn a járat adatai induló vonatként jelentek meg. Emiatt hitték az utasok azt, hogy a vonat elindul Monor irányába."

A vasúttársaság elnézést kért az utasoktól, és azt írta a lapnak, hogy

téves utastájékoztatás miatt felmentették tisztségéből a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét.

A MÁV a júniusi – megszólalásig hasonló – esetről azt mondta, a hangosbemondón, és a kijelzőkön is közölték, hogy a vonat műszaki hiba miatt nem indul el, szerintük meg is győződtek róla, hogy a vonatról mindenki leszállt, és azt azután a tárolóvágányokra vitték. Mégis maradt a vonaton pár tucat utas, akik azt tapasztalták, a vonatról a mozdonyvezető is eltűnt. A MÁV akkor azt mondta, belső vizsgálatot indított.

A MÁV körül megnövekedtek a botrányok mostanában, nemrég a Nyugatiban, majd a Keletiben is bezárt a jegypénztár személyzethiány miatt estére. A cég egyik vezérigazgató-helyettesét éppen a napokban mentették föl, de az utasok a két legforgalmasabb elővárosi vonalon kialakult káosz miatt is fellázadtak, tüntetést is ígérnek - minderről itt írtunk bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zelki Benjámin Vállalkozás

Két hónap káosz után hadat üzentek az utasok a MÁV-nak

Úgy tűnik, betelt a pohár az utasoknál, petíciót adtak be, és tüntetést szerveznek a rendszeres késések és káosz miatt. A botrány a MÁV-nál már egy vezérigazgató-helyettes fejébe került. Míg ezermilliárdokat költünk el anélkül, hogy látszana a fejlődés, közben alapvető dolgok sem működnek.

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek