szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Corona sörös cég bízik abban, hogy nem keverik össze a koronavírussal.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Google szerint 2300 százalékkal ugrott meg az érdeklődés a corona szó iránt január 18 óta, amikor a világ először szembesült az új járvánnyal (angolul corona a koronavírus írásmódja is). A Business Insider éppen ezért megkérdezte a mexikói cég kommunikációs igazgatóját, hogy nem tartanak-e attól, hogy manapság nem cseng igazán jól a corona szó? Ki iszik olyan sört, amelyet pontosan úgy hívnak, mint a gyilkos vírust? Igaz, hogy a vírus kínai és a sör mexikói, de a fogyasztók többsége nem igazán gondol bele ebbe.

"Nagyon hiszünk abban, hogy akik a mi sörünket választják, azok nem keverik össze a Corona sört és a koronavírust" – mondta Maggie Bowman kommunikációs igazgató.

A spanyolban a corona csakis koronát jelent, de az orvosi angolban korona formájú testrészeket hívnak így, a vírus mikroszkóp alatt látható formája alapján nyerte el a nevét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő