szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gattyán György cége lett a Kodolányi János Egyetem fenntartója.

A magyar milliárdos, Gattyán György cége lett a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem fenntartója. A felek néhány hete egyeztek meg – írja a 24.hu az intézmény honlapján megjelent tájékoztatás alapján. A vagyonát főleg online erotikus biznisszel megalapozó Gattyán korábban ennek az egyetemnek volt a hallgatója.

Az egyetem honlapja (pdf) szerint a szenátus már két hete jóváhagyta a luxemburgi bejegyzésű Docler Holdinggal kötött szerződést. A testület 18 igen szavazattal, tartózkodás és nem voks nélkül vette tudomásul, hogy az egyetemet fenntartó KJE Fenntartó Zrt. részvényeit

100 százalékban megvásárolja a Docler Holding S.à r.l. cég.

Gattyán György az utolsó, 2019-es adatok szerint 296 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, ezzel ő Magyarország 3. leggazdagabb embere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!