szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vásárlás pedig 300 milliárd volt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

72 millió forintot fizettünk minden egyes Wizzair-járatért, amely Kínából egészségügyi eszközöket hozott Magyarországra - írja a Népszava.

A Külügyminisztérium korábban a HVG kérdésére közölte, hogy a lélegeztetőgépek és egyebek megvásárlására 300 milliárd forintot költöttek.

Ebben viszont még nem volt benne a szállítás költsége. A lap közérdekű adatigényléséből kiderült, a kormány 65 Wizz Air-útért 4,7 milliárdot fizetett. Mivel összesen legalább száz alkalommal szállítottak, a végösszeg elérheti a 7 milliárdot is.

A légitársaság üzleti titokra hivatkozva elhárította a Népszava érdeklődését, de annyit már közöltek, hogy a kormány kereste meg őket a szerződéssel.

A Külügyminisztérium több mint két hónapot várt, mielőtt válaszolt volna a kérdésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha az ellenzék nyer az időközin, matematikailag oda Orbán kétharmada

Ha az ellenzék nyer az időközin, matematikailag oda Orbán kétharmada

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után