szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RM International tavaly és tavalyelőtt is milliós veszteségeket könyvelt el, mégis szerepet kapott a 750 milliárd forintosra tervezett Budapest–Belgrád-projektben. Nemrég új tagokkal bővült az igazgatósága.

A nyáron új tagokkal bővült az RM International Zrt., amely több céghez hasonlóan szerepet kapott a Budapest–Belgrád vasútfejlesztési projektben. Az RM sokáig alvó vállalkozás volt: 2017-ben hozták létre azzal a céllal, hogy egyszer majd szükség lesz rá a nagy infrastruktúrafejlesztések idején – írta az Mfor.hu.

Az RM az elmúlt időszakban nem végzett érdemi tevékenységet, bevételei nem voltak, így veszteséggel zárta a tavalyelőtti (-178,1 millió) és a tavalyi (-7,4 millió) üzleti évet is.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy nyáron olyan emberek ültek be az RM igazgatóságába, akik Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos birodalmának különböző részeiből érkeztek. A cikkben neveket is említenek, például Németh Tamásét, aki a Mészáros és Mészáros Kft.-ben ügyvezető és Sárváry Istvánét, aki a V-Híd Zrt.-ben tölt be vezérigazgatói pozíciót.

Az Mfor mindebből arra következtet, hogy a tulajdonosi kör elérkezettnek látta az időt, hogy felélessze az RM Internationalt.

A jövő évi költségvetésben 132,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának felújítására, a pénzt a gazdaságvédelmi alapból fogják kifizetni. Vagyis egy olyan keretből, amit alapvetően a koronavírus-járvány elleni küzdelem miatt hozott létre a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt