szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 13 tonna húskészítményt foglalt le a hatóság egy Csongrád-Csanád megyei üzemben.

Súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságokat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben.

A hatóság a honlapján közölte, hogy a szeptember első felében zajló vizsgálat után higiéniai problémák miatt az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Az ellenőrök szerint az öltözők, mosdók, a fűszerraktár és az eszközök erősen szennyezettek voltak, egyes helyiségekben a rozsdásodást tapasztaltak, nem működött a higiéniai kapu, sem a kézmosó. Az érintett vállalkozás Balatoni József egyéni vállalkozóhoz köthető.

Az ellenőrzés során készült fotókról kiderül, hogy az üzemben strucc-, emu- és szamárhúst is feldolgoztak.

A hatóság munkatársai az üzemben lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket is találtak, és nyomonkövetési hiányosságokat – jelöletlen, tételazonosító adatot nem tartalmazó termékek, valamint a nyomonkövetési dokumentáció kapcsán feltárt jogsértések – is feljegyeztek. A kifogásolt élelmiszerek mennyisége 12,6 tonna.

A hatóság a problémás termékeket kivonta a forgalomból, és megtiltotta a forgalmazásukat. Ezen túl elrendelte az állati eredetű termékek megsemmisítését, és visszahívta az üzemben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékeket is.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A jogsértő vállalkozás milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott

A halottak napját idézi meg a Trafóban a Fran Palermo

A halottak napját idézi meg a Trafóban a Fran Palermo