szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt. a céginformációs adatbázis szerint „NATO beszállításra alkalmas” minősítéssel rendelkezik.

Feketefoglalkoztatással bukott le tavaly egy biztonsági cég, amely a 24.hu szerint Garancsi István érdekeltségébe tartozik. A lap szerint a Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t még tavaly nyáron érték tetten, a társaság ellen szóló határozat pedig 2019 végén lett nyilvános.

A cégről azt tudni még, hogy az elmúlt években átlagosan több mint ötmilliárd forint árbevételre tett szert, legutóbb 325 millió forint profitot termelt. A céginformációs adatbázisból pedig kiderült: a vállalat „NATO beszállításra alkalmas” minősítéssel rendelkezik.

Azt nem tudni, hogy a cég hány alkalmazottját foglalkoztatta törvénytelenül, ahogy azt sem, hogy kapott-e ezért bírságot, és ha igen, mennyit kell fizetniük. A portál ezért a Criteriont és a NAV-ot is kereste, hogy választ kapjon, de előbbi nem reagált, a hatóság pedig adótitokra hivatkozva nem adhatott bővebb tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak