szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többet költöttek rá, de még többet ettek a nagy kiszerelésű csokoládékból, hogy jobb kedélyállapotba kerüljenek. Sokuknak súlyproblémát is okozott a helyzet.

Egy év alatt 50 millió fonttal (20,3 milliárd forint) nőttek a csokoládéra fordított kiadások Nagy-Britanniában, elsősorban a járvány miatti karatnénintézkedések miatt. Sokan ugyanis az olcsón és könnyen elérhető édességgel igyekeztek kényeztetni magukat otthon a járványhelyzet okozta kellemetlenségek közepette - írja a Guardian.

A lap szerint ugyan a csokira költött teljes összeget csak 3 százalékkal emelte meg ez az 50 millió font, a csokoládéfogyasztás jóval nagyobb arányban 6-9 százalékkal is bővülhetett, mert elsősorban a nagy szupermarketekben kapható olcsóbb családi csomagok eladásai pörögtek fel. A nagy táblás gazdaságos kiszerelésű csokoládék iránti kereslet egyenesen 46 százalékos növekedés mutatott, miközben a kisebb kiszerelésű és díszdobozos változatok értékesítése visszaesett.

A lap által megkérdezett iparági szereplők szerint a növekedés hátterében egyértelműen az áll, hogy az emberek az édességgel igyekeznek javítani kedélyállapotukon a járvány miatti bezártság alatt. Ilyenkor az elhízásra sem figyelnek annyira oda, egy felmérés szerint például az Egyesült Királyságban élők felének problémát okoz saját súlyának kordában tartása a világjárvány kezdete óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire