szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nekiment az Orbán-portrékkal nagyot dobó Tereskova az őt bíráló költőnőnek, Tóth Krisztinának, akit „ragyásnak” nevezett. Tóth szerint az egykoron tehetséges festőnőt csak a pénz érdekli, Tereskova szerint a költőnő csak irigykedik rá.

"Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? Jaj.
Hát neked nem elég a siker, mit akarsz még?
Ha szép akarsz lenni, vidd tested áruba, ha kellenél, s jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!"

Így (szabad versben?) válaszolt Tereskova Nagy Kriszta Tóth Krisztina költőnek, aki a Vasárnapi Hírek hetilapban augusztus 10-én kritikát írt a festőnő Orbán Viktorról készült portréiról. Tereskova megjegyzéseit a Facebook oldalán posztolta, de nem érte be ennyivel, később újabb képet tett ki Tóthról és odaírta: „Beépített szépség”. (A helyesírási hibák, elütések Tereskova bejegyzéseiből valók, szó szerint vettük át a Facebookról – a szerk.)

"Ezúttal már nem hibázott, tutira ment"

A provokatív akcióiról elhíresült festőművész és zenész az utóbbi időben azzal került ismét a figyelem központjába, hogy több mint százféle Orbán-portrét festett, és azokkal 6,5 millió forintot keresett. A képekből vásárolt Lévay Anikó, a miniszterelnök felesége, de a kormányfő lánya, Orbán Ráhel is megnézte a kiállítását és a vendégkönyvben méltatta a képeket. "Olyan változást hozott az életembe, hogy úgy érzem, leszállt a szárnyaival és oltalamzott, kihúzott egy nagyon nehéz anyagi helyzetből." A kiállítás előtt Nagy Krisztának ki kellett költöznie a lakásából, mert fizetési elmaradásai voltak. "Ez az egész egy szerelem" – mondta ironikusan a Hír TV-nek, amikor a riporter a miniszterelnökhöz való viszonyáról kérdezte.

Tereskova a Hír TV-ben
©

Tóth Krisztina a Vasárnapi Hírekben azt írta, Tereskova pályája jól indult, tehetségesnek tartja a festőt. Szerinte „ügyesen használta a médiát. Kezdettől törekedett rá, hogy munkái a szakmán túl a szélesebb közönséghez is eljussanak. Elismerést és figyelmet vívott ki magának.”

Tóth Krisztina
©

Majd felidézte, hogy 2005-ben Tereskova mennyire mellélőtt, amikor a Szépírók Társaságának díjátadóján provokálta az összegyűlteket: lefestette a díjazottat, de nem vette észre, hogy a netről letöltött információ téves volt, az előző évi kitüntetettet festette meg. ” Kétezerötben Tereskova rosszul nézte le a netről, hogy kinek a portréját kell megfestenie, de ezúttal már nem hibázott, tutira ment” – írta ironikusan, gúnyolódva Tóth, aki szerint Tereskova mostani akciói már inkábba a Budapest Tv hírhedt műsorvezetőjére, Anettkára emlékeztetik.

„Lám, pénzzé lehet tenni mindenünket, amink csak van. Ha jól, okosan döntünk, akkor a határ a csillagos ég. Vagy nem is: a határ maga az űr! A teljes, belső űr” – írta a hetilapban a költőnő. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Húsz Orbán-portrét vett Tereskovától egy miskolci nőgyógyász

Húsz Orbán-portrét is vásárolt Tereskovától egy miskolci nőgyógyász, aki állandó kiállítást állítana össze a képekből a magánklinikáján – közölte a Blikk. A lap szerint a festő egyébként alig győzi gyártani az Orbán Viktorról készült festményeket, eddig 115-öt adott el 6,5 millióért.

hvg.hu Shake

Napi anyagi gondjai vannak Tereskovának

Komoly anyagi gondokkal küzd Nagy Kriszta. Saját bevallása szerint egyik napról a másikra él, a leggazdagabb vevőinek is elfogyott a pénze - írta a Hír24.