szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehéz is mit kezdeni ennyi meztelenséggel.

Peter Paul Rubens festményeiben úgy 400 éve gyönyörködik a világ, de ez nem hatja meg a Facebook cenzorait. Mark Zuckerberg cége eltávolította ugyanis a közösségi oldalról azokat a hirdetéseket, amelyekben Flandria Rubensen keresztül népszerűsítette a térséget és a flamand művészetet. A cenzoroknak egész pontosan Rubens élettől duzzadó aktjaival volt gondjuk.

Több flandriai múzeum, valamint a flandriai turisztikai hivatal nyílt levélben fordult Mark Zuckerberghez, hogy a letiltás felülvizsgálatát kérje. „Még ha titokban nevetünk is rajta, a kulturális cenzúrájuk eléggé megnehezíti az életünket” – írták.

A flandriai turisztikai hivatal egyébként kihozta a legtöbbet a helyzetből, készítettek ugyanis egy viccesen szomorú videót, amelyben rendőrök távolítanak el a múzeumból mindenkit, aki fent van a közösségi oldalon, nehogy véletlenül meztelen testrészeket lásson a festményeken.

A Facebook jelezte, hogy hajlandó tárgyalni a kialakult helyzetről, és azt állítja, hogy a sima posztokban nem tiltja a festményeket, csak a hirdetésekben.

A német kormány egyébként nemrég elítélte a Facebookot, miután Mark Zuckerberg bejelentette, hogy nem fogják eltávolítani a holokauszt-tagadó posztokat, arra hivatkozva, hogy a felhasználóknak joguk van a szólásszabadsághoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak