szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Első diafilmjében a középső gyerekekre gondolt, online letölthető verseskötetében pedig az IT-szakmákhoz igyekszik kedvet csinálni.

Megjelent Varró Dani első diafilmje – pontosabban a Csütörtök, a kisördög és az ördöngös molnár című meseverséből készült diafilm. A Diafilmszemlén Varró elmondta, hogy korábban is volt már róla szó, hogy diafilmet készítenek a verseiből, csak nem volt olyan, ami megfelelő hosszúságú lett volna. Aztán megszületett ez, amit a középső fiának írt, mert nem nagyon vannak középső gyerekes mesék.

Az illusztrációkat Agócs Írisz készítette, akivel korábban már dolgoztak együtt. Varró így nem is nagyon szólt bele az alkotói folyamatba, csak pár dolgot egyeztettek – mint például azokról a lényekről, amik a magyar hiedelemvilágból kerültek a történetbe.

Mivel otthon sok diafilmet néznek, Varró nagyon örült a lehetőségnek, és azt is elárulta, gyerekkorában mik voltak a kedvenc diafilmjei:

Időközben megjelent Varró Dani letölthető verseskötete is, amiben tizenkét, az informatika területéhez kapcsolódó szakma leírását szedte versbe 6-10 éves korosztálynak.

Varró Dani a Fideliónak adott interjúban elmondta, hogy a versikéket ismert mesterségdicsérő versekkel, gyerekversekkel próbálta párosítani, mintegy tudatosan vezetni a kis olvasókat/hallgatókat az irodalom felé is egyben. Baranyai (b) Andrással pedig a "terepre" is kiment tájékozódni, ahol a fejlesztők körbevezették őket.

A kötet nyomtatókész formában, színes és színezhető verzióban is ingyenesen letölthető a megrendelő NNG honlapjáról.

Varró jelenleg egy skandináv hatású minieposzon dolgozik, aminek Szomjas troll lesz a címe, és a négy-öt verses történetet az északi mitológia lényei népesítik majd be: törpék, trollok, éjelfek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Varró Dani titokban könyveket hagy el – videó

A költő is beszállt a Libri akciójába, amelynek keretében 1000 könyvet rejtenek el országszerte a „Libri Könyvszakértői”. Videók is készültek Varró Dani "partizánakcióiról".

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést

Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát