szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó TELC-nyelvvizsgákat februárban tartják.

A frankfurti központ indoklás nélkül felmondta a szerződést a TELC-vizsga (The European Language Certificates) magyarországi jogtulajdonosával, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal (TIT). A 2000 óta államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgát utoljára jövő év februárjában lehet letenni.

„Sajnálattal tájékoztatunk titeket, hogy a TELC frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését” – idézi az eduline.hu azt a levelet, amelyet a TIT vezetője küldött a vizsgáztató és felkészítő tanároknak, trénereknek.

A lap értesülése szerint a tanárokat is meglepte a hír, mert a TELC az egyik legnépszerűbb hazai vizsgarendszer, a nemzetközi nyelvvizsgák közül vagy a TELC-et vagy az Euroexamet választja a legtöbb nyelvtanuló.

A megszüntetés miatt azok a nyelviskolák fognak a legrosszabbul járni, amelyek akkreditált vizsgahelyként az elmúlt egy-két évben csatlakoztak a TELC hálózatához, hiszen így gyakorlatilag több százezer forintos akkreditációs díjat dobtak ki az ablakon. A megszűnés miatt komoly problémával néznek szembe azok a vizsgáztatók és felkészítő tanárok is, akik erre a vizsgatípusra specializálódtak.

A TIT igazgatója, Piróth Eszter ugyanakkor igyekszik megnyugtatni a leendő vizsgázókat: összesen három időpontban (novemberben, januárban és februárban) tudnak még vizsgázni a nyelvtanulók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását