szerző:
hvg.hu

A csikidam atyja ezen kívül punk és dzsessz-zenekarban is gondolkodott.

Meglepő dolgokat árult el Szikora Róbert az nlcafe-nak adott interjúban. A Hungáriában dobosként (és időnként énekesként is) megismert zenész jobban szeret csapatban játszani, ezért nem gondolkodott szólókarrierben, többek közt azért, mert a csapatban a felelősség is megoszlik.

„Doboltam kilenc és fél évet a Hungáriában (előtte még máshol is), tudom, hogy a dobosé a legjobb hely. A frontember modern szó és filozófia, a dobnál helyileg hátul vagy.” Mondjuk ezt a modrn szó és filozófiát nem nagyon értjük, de a lényeg, hogy ő dobos akart lenni az R-Go-ban is.

Úgy volt, hohy két dobos lesz, ő és a Pasqaule. És énekesnek a Piramisból és a Generálból ismert Révész Sándort akarta, de mint mondja, nem mert szólni neki. A zenekar viszont azt mondta, hogy „jól énekelsz, ne szóljunk a Sanyikának” – mesélte.

A Hungária és az R-GO között volt egy Zoo nevű zenekara is, ami amolyan punkos dolgoz művelt volna (sosem volt koncertje).

Szikora úgy véli, az igazi zenész mindenevő. „Ami eljutott hozzánk punk zene, azt mi – mint minden újat – befogadtuk. A punkban is volt egy ugyanolyan vonal, mint a rock and rollban: egy dinamit indította be, mint a rapet. Van az alapjában valami eredetiség. Amikor kijöttem a Hungáriából, otthagytam a tuti helyet. Egész életemben azt akartam, hogy sikeres legyek, pénzt keressek, és mindezt megkaptam a Hungáriától. De a lelkemnek akkor épp az felelt meg a legjobban, hogy szétvágjak mindent. Úgy gondoltam, hogy az egész világ igazságtalan velem” – emlékszik vissza.

Mindezek mellett volt a Hungária után egy másik gondolata is, a Café Boys. „Harmincas évek stílusa, leolajozott hajú csávókkal. Lett volna benne hegedű, bendzsó. Dzsessz-vonal.”

De ez mind elmaradt, R-GO lett. „Megszólalt a ’Létezem’, és egy üzenet a Hungáriának. ’Más a szöveg, más a név, más a ruha... Mit szólsz, milyen az élet?’ Öt tagú volt az R-GO, mutattam az utat, ergo létezem, és ti mentek a levesbe. És ez így is volt, mert hat évig az év zenekara voltunk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kovács Zoltán most a Washington Postot osztotta ki CEU-ügyben

Kovács Zoltán most a Washington Postot osztotta ki CEU-ügyben

Digitálisan is elérhetők lesznek az állami fejlesztések

Digitálisan is elérhetők lesznek az állami fejlesztések

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

Női kézilabda-Eb: győzött Norvégia, a magyaroknak hatalmas bravúr kell a továbbjutáshoz

Női kézilabda-Eb: győzött Norvégia, a magyaroknak hatalmas bravúr kell a továbbjutáshoz