szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokat tologatták a bemutatót, de ősszel végre tényleg láthatjuk az Ad Astrát.

Az Ad Astra – Út a csillagokba című új sci-fijében Brad Pitt egy enyhe autizmussal élő űrhajós mérnököt alakít, aki a Naprendszer határán keresi a különleges küldetésben elveszett apját (Tommy Lee Jones). Az apa a földönkívüli élet nyomai után kutatott, és egy olyan anyaggal kísérletezett, amely az egész Naprendszerre veszélyes lehet. 

A filmet James Gray (Lost City of Z) rendezte, és szerepel benne Liv Tyler és Donald Sutherland is.

Az Ad Astrának elég hányattatott sorsa volt, eredetileg januárban mutatták volna be, majd ez a dátum csúszott májusra. Miután a Disney felvásárolta a Foxot, a májusi dátum is lekerült az asztalról, és sokáig nem lehetett tudni, mikor kerül ki a dobozból.

Az őszi bemutató viszont már végleges(nek tűnik), ráadásul a magyar nézők egy nappal az amerikai premier előtt, szeptember 19-től láthatják a filmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Onozó Róbert (Cannes) Kult

A spoilerezés a legújabb járvány

A világ legjelentősebb filmfesztiválján is meg kell esketni a kritikusokat, hogy nem árulják el az új Tarantino-film cselekményét, pedig a Volt egyszer egy… Hollywood nem csak a történet fordulatai miatt lett különleges élmény. Cannes mindenesetre teljesen felbolydult Brad Pitt és Leonardo DiCaprio érkezésétől, Tarantino pedig felhúzta magát, amikor arról kérdezték, miért kidolgozatlan a női főhőse. Ezen a téren viszont az egész fesztiválnak van mit behozni, a szelekció alapján úgy tűnik, 2019 nem a nők éve Cannes-ban.

hvg.hu Kult

Meddig halogatható az Apokalipszis? – Ezek a filmek választ adhatnak

Itt a féktelen építkezések kora, dübörög a globális városfejlesztés. A haladás fogalma azonban egyre inkább elválaszthatatlan a pusztító mellékhatásoktól. Mennyit és meddig építhetünk még ezen a bolygón? A választ a március elején kezdődő, 11. Budapesti Építészeti Filmnapokon adják meg.

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő