szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elnézést kért, de elég nehezen hozta össze.

Van pár színész Hollywoodban, akit nem dühítenénk fel. Ilyen mondjuk Robert De Niro vagy akár Joaquin Phoenix, akik olyan fenyegető vasvilla-tekintettel tudnak nézni az emberre, hogy megfagy tőle bennünk a vér.

Joaquin Phoenixszel amúgy sem könnyű együtt dolgozni, simán kisétál egy nagyinterjúról, ha kiborítja a kérdés, de ugyanígy a forgatási jelenetekről is.

Egy ilyen esetről felvétel is készült, mikor a Joker forgatásán kiakadt az operatőrre, és szidalmazni kezdte, majd idegesen kivonult. Mivel Phoenix az egész jelenet közben csontsoványra fogyva, fehérre meszelt arccal ül a kamera előtt, egészen ijesztő, ahogy egyre idegesebben szól be az operatőrnek.

Phoenix aztán Jimmy Kimmel műsorában volt vendég, hogy a héten bemutatott Jokert promózza, és a műsorvezető egy ponton levetítette a felvételt, amolyan szembesítésként.

A felvételt a rendező küldte el Kimmelnek, valószínűleg, hogy megelőzze azt, hogy mások kiszivárogtassák. És valószínűleg erről maga Phoenix is tudott.

De mivel tudható a színészről, hogy elég magának való figura, és rosszul viseli az ilyen szociális és interjúhelyzeteket, mi elhisszük neki, amikor teljesen zavarba jön a műsorban.

Idegesen nyúl a nyakkendőjéhez, hogy meglazítsa, hebeg-habog. A bejátszás 8:15-től látható.

A bejátszás után Phoenix gyorsan túl akart lendülni a helyzeten, aztán elnézést kért, és elmesélte, hogy egy ilyen forgatáskor a hangulat néha elég feszültté válhat. Nagyon zavarta az operatőr folyamatos suttogása, miközben fókuszált, és próbálta eltalálni a főszereplő érzelmi állapotát. Ekkor elveszítette az önkontrollját, amiért szégyelli magát.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sándor Anna Kult

Ha egy várost elözönlenek a patkányok, az kitermeli a maga gyilkos bohócát

A Joker valószínűleg minden idők legjobb szuperhősfilmje, miközben kicsit sem hasonlít a futószalagon gyártott blockbusterekre. Kőkemény pszichothriller, amely lépésről lépésre mutatja be egy zavart elme összeomlását, és hogy mi történik egy társadalomban, ahol az elit magára hagyja a legnyomorultabbakat. De mit tud a film, aminek bemutatóját rendőri készültséggel várják Amerikában?