szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alapító úgy véli, ma már nem sok ember, szervezet törődik az aposztróf helyes használatával.

Befejezi tevékenységét a brit Aposztrófvédő Társaság, amely 2001-ben jött létre annak érdekében, hogy megvédje és népszerűsítse az aposztróf használatát, a helyes központozást az angol nyelvben – szúrta ki a The Guardian hírét a 444.hu.

A szervezetet a karrierje nagy részében újságíróként dolgozó John Richards hozta létre nyugdíjba vonulása után.

Mi – és velünk együtt számos támogatónk szerte a világon – mindent tőlünk telhetőt megtettünk, de a modern időkben jelenlévő tudatlanság és lustaság nyert"

– jelentette be Richards nemrég. 

Az "érdekvédő" azután alapította meg a szervezetet, hogy úgy látta, az emberek újra és újra ugyanazokat a hibákat követik el. Azt remélte, talál fél tucat embert, akik hasonlóan éreznek.

Nem találtam"

– írta a most 96 éves Richards. "Ehelyett egy hónapon belül – miután megjelentem az újságban – több mint ötszáz támogató levelet kaptam az Egyesült Királyság minden sarkából, Amerikából, Ausztráliából, Franciaországból, Svédországból, Hongkongból és Kanadából" – tette hozzá.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni