szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy volt, hogy a miniatűr világ csak január végéig lesz látogatható, de akkora az érdeklődés, hogy ráhúznak még két hónapot a nyitva tartásra.

November elején jelentették be a Miniversumnak, Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállításának tulajdonosai, hogy hat év után, idén január végén lehúzzák a rolót. Ezt azzal indokolták, hogy a látványosság üzemeltetését eredetileg is meghatározott időtartamra tervezték, amelynek lejárata után más vállalkozásba kezdenének.

Friss közleményükben azonban arról tájékoztatták lapunkat, hogy március 31-re halasztják a bezárást, mert a látogatók "gyakorlatilag megrohamozták a kiállítást, az Andrássy úti épület előtt naponta kígyózó sorok állnak." Mint írták, elnézést kérnek mindazoktól, akik többszöri próbálkozás után, vagy hosszas várakozás mellett sem jutottak be, őket szeretnék kárpótolni a nyitva tartás meghosszabbításával.

Bezár a Miniversum

Már csak január 31-ig lehet megnézni Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállítását.

A zárásig számos érdekességgel várja a látogatókat a kiállítás: a karácsonyi, ünnepi installáció január végéig megtekinthető, de a terepasztalok mögé, így a vezérlőterembe is bepillanthatnak az érdeklődők négy-nyolc fős tárlatvezetések keretében. Az általános iskolás csoportok interaktív tanórákra jelentkezhetnek, amelyek során tematikusan vezetett játék közben tanulhatnak többek között a Föld domborzati viszonyairól, a különféle településtípusokról, a felső tagozatos diákok pedig rendhagyó történelemórán vehetnek részt.

A Miniversum bezárásának híre a közlemény szerint külföldre – így Németországba, az Egyesült Államokba, Ausztráliába – is eljutott: a világ több országából érdeklődtek a kiállítás iránt, de Magyarországról is rengetegen jelezték, hogy megvásárolnák a gigantikus terepasztalt. Erre azonban nincsen lehetőség, a Miniversumot ugyanis kifejezetten a jelenlegi, Andrássy úti helyszínre tervezték és építették be, nem lehet megoldani, hogy ugyanilyen formában máshol felállítsák.

A Miniversum ügyvezetője, Martisz Gábor jelezte: nincs igazság azokban az összeesküvés-elméktekben, amelyeket az interneten lehet olvasni a kiállítás bezárásáról, az kizárólag üzleti döntés volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!