szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Medián felmérése szerint a helyiek több mint kétharmada nem támogatja a Győri Nemzeti Színház épületének lebontását.

Áprilisban vetődött fel Dézsi Csaba András polgármester részéről, hogy a Győri Nemzeti Színház 42 éves épületét felújítás helyett le kellene bontani.

„Lehet, hogy most eretnek dolgot mondok, de vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy lebontanánk a színházat és helyette egy nagy zöld parkot hoznánk létre a belvárosban, ami alatt van három szint garázs. Az egész projekt így zöldmezős beruházásként nem kerülne többe, mint a színháznak a felújítása, ami soha nem lenne tökéletes – mondta a polgármester a Kisalföldnek adott interjúban. Mint fogalmazott: a színház ormótlan épületét nem annyira szeretik a győriek, ezért szerinte „felmerül a kérdés, hogy mennyire érdemes toldozni-foldozni így egy színházat rengeteg pénzért, ami ezáltal még vagy ötven évig rontaná a városképet.”

A Győri Nemzeti Színház épülete Google Street View-ban.
©

A győriek viszont, úgy tűnik, vitatkoznak az állításaival egy friss felmérés szerint. A Medián június 10-én és 11-én 600 fős reprezentatív mintán elvégzett közvélemény-kutatása szerint a győriek jelentős, kétharmadosnál is nagyobb többsége ellenzi a tervezett bontást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Lemondott Koppenhága szexuális zaklatással vádolt polgármestere

Lemondott Koppenhága szexuális zaklatással vádolt polgármestere

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát