szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

El kellett távolítani a first lady Szlovéniában található, fából készült szobrát, mert valakik felgyújtották.

Melania Trump fából faragott szobrát a szülővárosa, a szlovén Sevnica közelében emelték egy évvel ezelőtt. A szobor alkotója egy Berlinben élő amerikai művész, Brad Downey, aki nem igazán érti, miért volt szükség arra, hogy a szobrot felgyújtsák, majd ennek következtében a munkát el kelljen távolítani, hiszen annyira megrongálódott. Downey szerint ugyanis a first lady szobra éppen arra akarta felhívni a figyelmet, hogy emigránsként valójában ő maga is egy azon emberek közül, akiket férje, Donald Trump a migrációellenes politikájával üldöz.

A szobrot az amerikai függetlenség napján gyújtották meg, így az alkotás összekormolódott és eldeformálódott. A szobor – amelyet egy helyi népművész faragott ki láncfűrésszel Downey utasításai alapján hársfából – eredetileg színes volt. Az alkotás azt a kék ruhát ábrázolta, amelyet Melania Trump férje felesküdésekor viselt.

(via Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

Ismét visszatér a kánikula

Ismét visszatér a kánikula