szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alakul a támogatói program.

Mint írtuk, a kormány a koronavírus miatt válságba került zeneipart segíti más mellett azzal, hogy 5,3 milliárd forintból raktárkoncertet finanszíroznak. Lobenwein Norbert – aki több hazai fesztivál főszervezője – a Facebookon tett közzé részleteket arról, hogyan választják ki azokat a fesztiválzenekarokat, amelyek részesülhetnek a segélycsomagból.

Lobenwein egy héttel ezelőtt kapott felkérést a kormánytól, hogy a raktárkoncert-sorozathoz szervezzen 40-50 olyan zenekart, előadót, amelyek és akik jellemzően részt vesznek a hazai zenei fesztiválokon. Mint írja, őt a fesztiválok kategóriájában bízták meg, más szervezők más területen kaptak hasonló feladatot.

"Némi gondolkodás után a kollégáim bevonásával előálltunk egy javaslattal, amelynek lényege, hogy a döntés ne a mi kezünkben legyen. Annak ugyanis a látszatát is szerettem volna elkerülni, hogy akár én, akár a barátaim-kollégáim a saját ízlésük szerint választanak ki számukra kedves produkciókat"

– írja. A fesztivál kategóriában eredetileg 40-50 produkciót lehetett volna meghívni, Lobenweinék kérésére ezt 100-ra emelték, emellett felvették a kapcsolatot 13 hazai fesztivál szervezőjével, és arra kérték őket, hogy közösen állítsák össze a listát, 100 százalékos transzparenciával.

"Minden fesztivál elküldte azt a line-upot, amellyel 2020-ra készült. Összegeztük, hogy mely zenekarok, hány fesztiválon vettek volna részt idén. A lista tetejére került az, akit tíz fesztivál hívott volna meg (egy volt ilyen), az aljára pedig az, akiket csak egy fesztivál. A 100-as listába mindenki belefért, akit 2-nél több fesztiválon láthattunk volna idén"

– teszi hozzá a bejegyzésben. A 13 fesztivál: a Bánkitó, a Fishing on Orfű, a SZIN, a FEZEN, a TÁBOR, az EFOTT, a VOLT, a Strand, a Művészetek Völgye, a Campus, az East Fest Mezőtúr, a Rockmaraton és a Kolorádó.

A végeredmény alapján Lobenweinék nemrég elkezdtek egyeztetni azzal a száz produkcióval, akiket a felsorolt fesztiválok szervezői delegálnak, ám ez a lista egyelőre nem publikus. Lobenwein egyetlen nevet közölt, azét a zenekarét, amelyet 13 fesztiválból 10 meghívott volna idén, ez pedig az Esti Kornél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon a tisztább üzemű 200 lóerős új dízel Skodák

Magyarországon a tisztább üzemű 200 lóerős új dízel Skodák

Nem tudott elég egészséges játékost benevezni, visszalép az OSC a vízilabda Magyar Kupából

Nem tudott elég egészséges játékost benevezni, visszalép az OSC a vízilabda Magyar Kupából

Meghalt Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője

Meghalt Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője