szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Novák Emilt egy nappal korábban nevezte ki a Színművészeti rektorhelyettesének Vidnyánszky Attila.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A Magyar Filmakadémia elnöksége csütörtökön visszahívta az elnöki pozíciójából Novák Emilt – írta meg a 444.hu. Novák a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) egyik új rektorhelyettese, akit egy nappal korábban, szerdán nevezett ki a pozícióra Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök.

Novák SZFE-s kinevezése után Reisz Gábor rendező (Rossz versek és VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan) a Facebook-oldalán közölte, hogy kilép a Novák elnökletével vezetett Magyar Filmakadémiából, az onnan érkező hírleveleket pedig spamnek állítja be.

Csütörtökön a Magyar Filmakadémia elnökségének többi tagja Sándor Pál, Hutlassa Tamás, Bereczki Csaba és Jancsó Dávid is lemondtak elnökségi tagságukról. A szervezet elnöksége ezután küldöttgyűlést hívott össze, hogy új elnökséget válasszanak. 

A Színművészeti korábbi vezetőségének felmondási ideje szerdán járt le, a hallgatók esőben állva búcsúztatták őket. Az intézmény nem sokkal korábban új kancellárt is kapott a katonatiszt Szarka Gábor személyében, akit azonban a hallgatók nem engedtek be az intézménybe. A diákok időközben az egyetem Szentkirályi utcai épületét is elfoglalták, és közölték, “követeléseinkből továbbra sem engedünk, amíg a minisztérium azokat nem teljesíti, az épületek blokádját fenntartjuk”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok benn a koronavírusos, vizsgálat zajlik a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

Sok benn a koronavírusos, vizsgálat zajlik a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

Egy sztárépítész szerint megállíthatjuk a klímaváltozást, és erre egy nagyszabású terve is van

Egy sztárépítész szerint megállíthatjuk a klímaváltozást, és erre egy nagyszabású terve is van

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról