szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A „Karácsonyi műbalhé” nevű aukció során fotókra, kerámiákra és rézkarcra is lehet licitálni. A befolyó összegből a művészeket és magát a bárt támogathatjuk.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Miután a budai Nemdebár vendégeinek jelentős része egyébként is a művészet világában éli mindennapjait, evidens volt, hogy a bár valamit lépni fog a járvány miatt nehezebb helyzetbe került közönsége megsegítése céljából. A mostani korlátozások nemcsak a bárt, hanem a művészeket is súlyosan érintik, akiket ez az időszak megfosztott a kiállítási lehetőségektől.

Ebből a helyzetből egy aukció keretében közösen próbálnak meg kiutat találni - írja a Nemdebár a közleményében. Kortárs képzőművészek, mint Prieger Zsolt, Kis Varsó, Mátrai Erik, Sugár János, Bolla Szilvia, Kiss Adrián, Murányi Mózes, Petrányi Luca, Kis Judit, műtárgyakat ajánlottak eladásra, amelynek a Nemdebár alkalmi galériaként időszakosan teret biztosít.

A műveket online aukció keretében értékesítik, de az alkotások a járványszabályok betartása mellett személyesen is megtekinthetők a Nemdebárban. A művekre december 17-ig lehet licitálni, az értékesítésből befolyó összeg a művészeket illeti, akik a bevétel egy részével támogatják a Nemdebár működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész