szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A VII. kerületi önkormányzat talált nekik helyet a zenekarnak, mégis inkább a távozás mellett döntöttek.

Február 25-ig, azaz máig kellett elköltöznie a VII. kerületi Wesselényi utcai épületből a 100 Tagú Cigányzenekarnak. A zenekar vezetősége már megtekintett két lehetséges helyszínt a XXII. kerületben, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központot és a Cziffra György Kulturális Központot - mondta el Szepesfalvy Anna (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény alpolgármestere.

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke elmondta, hogy mivel az állam foglalkozik az ügyükkel, elképzelhető, hogy végleges helyszínt biztosítanak számukra. Az elnök hozzátette, hogy a Cziffra György Kulturális Központ mint próbahelyszín közel áll a szívéhez, de minderről még egyeztetnie kell az elnökséggel.

Beke Farkas Nándor keddi nyilatkozata szerint a sajtóból értesültek arról, hogy VII. kerületi próbahelyüket csütörtökig el kell hagyniuk.

Az erzsébetvárosi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint a kerület vezetése mindig úgy gondolta, hogy az együttes tevékenysége nagy értéket képvisel, amelyet meg kell becsülni, ezért keresett és talált a számukra próbahelyszínt, lehetőséget a hangszereik elhelyezéséhez és ezért tárgyalt a támogatás más formáiról is. A zenekar mindezek ismeretében távozik a kerületből. Az önkormányzat vezetése sok sikert kíván a 100 Tagú Cigányzenekarnak a további működéséhez és amennyiben mégis visszatérnének a kerületbe, Erzsébetváros nyitott ajtókkal várja őket - írták.

����Sok sikert kívánunk a 100 tagú cigányzenekarnak! Erzsébetváros önkormányzata szomorúan vette tudomásul, hogy a 100...

Posted by Erzsébetváros Hírei on Thursday, 25 February 2021

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hungarikum lett a 100 tagú cigányzenekar és a Pick szalámi

Hungarikum lett gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnay porcelán és kerámia, a 100 tagú cigányzenekar, a Gundel-örökség, valamint a Pick téliszalámi – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke Budaörsön, a bizottság keddi ülését követően.

MTI Kult

Egy másik zenekar turnézott a 100 Tagú Cigányzenekar neve alatt

A 100 Tagú Cigányzenekar neve alatt nemrég egy másik zenekar turnézott Franciaországban, felhasználták nevüket, fotóikat, plakátjaikat, és 30 éves múltjukat is. Ugyan egy lyoni elsőfokú bíróság eltiltotta őket a név használatától január 23-án, de a bírósági végzés csak 15 nap után emelkedett jogerőre, így január 24. és február 7. között le tudták adni a koncerteket.

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Kormányinfó: Félmillió vakcinával kevesebbre számíthatunk a tervezettnél

Kormányinfó: Félmillió vakcinával kevesebbre számíthatunk a tervezettnél