szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dokumentumok között összeesküvés-elméletekről írt levelek vannak.

Nyilvánosságra hozta a Kurt Cobain halálával kapcsolatos dokumentumokat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A 10 oldalas aktában olyan levelek is szerepelnek, amelyeket összeesküvés-hívők írtak az FBI-nak. Az egyik levélíró szerint a rendőrség a nyomozás során soha nem vette komolyan azt, hogy gyilkosság is történhetett, amit aggasztónak nevezett, hiszen „a gyilkos még mindig szabadlábon van.”

A másik, 2003-ban íródott levél írója pedig az énekes halála körüli ellentmondások feloldását sürgeti.

Az aktában szerepelnek az FBI válaszlevelei is, amelyekben értékelik a levélírók aggodalmait, de jelzik azt is, hogy a levelekben felsorakoztatott „bizonyítékok” nem elegendőek ahhoz, hogy szövetségi nyomozás induljon az ügyben.

A Nirvana frontembere 1994-ben lett öngyilkos. Az FBI évtizedeken át vezette az aktát a Kurt Cobain halála körüli összeesküvés-elméletekről. A most nyilvánosságra hozott dokumentumokat itt lehet elolvasni.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!