szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehoczky Zsuzsának még mindig elszorul a torka, ha belegondol, hogy a nemzet színésze lett.

Hosszú percekig hitte azt, hogy valaki csak viccelődik vele, amikor a szavazás után Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója felhívta, hogy elmondja neki: őt választották a nemzet színészének a nemrég elhunyt Törőcsik Mari helyére. Lehoczky Zsuzsa az RTL Klub Reggeli című műsorában idézte fel ezeket a pillanatokat.

„Felhívott Vidnyánszky úr, bemutatkozott, nem is volt baj, csak azt hittem, valaki hülyéskedik. Gondoltam, hogy elkezdenek nevetni a háttérben, vagy valami. Akkor újra köszönt, és azt mondta, téged választottak a Nemzet Színészévé” – mesélte a Budapesti Operettszínház színésznője, aki a nagy izgalomban arra már nem emlékezett, hogy Vidnyánszky magázta-e vagy tegezte. Lehoczky Zsuzsa külön megtisztelőnek tartja, hogy zenés színházban játszó művész először kapott ilyen elismerést.

Mindenesetre az első perceket az ájulás környékén élte meg, de azt mondta:

Borzasztó nagy boldogság ez egy színésznek.

Lehoczky Zsuzsa hozzátette azért: „Ezt nem két hét alatt szedtem össze.”

Megvan a döntés: Lehoczky Zsuzsa a nemzet színésze

A nemzet színészei Törőcsik Mari halála után, egyórás tanácskozás során választották meg a cím új birtokosát.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!