szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szélsőséges oltási reakciókat tapasztalt magán Eric Clapton, miután beadták neki az AstraZeneca koronavírus-fertőzés elleni vakcináját. A komoly panaszoknak az idegrendszeri eredetű betegségéhez lehet köze.

Nyilvánosságra került egy Eric Claptonnak tulajdonított levél, amelyet a zenészlegenda Robin Monotti Graziadei olasz újságírónak (aki egyben az NME portál szerint egy kijárási korlátozásokat ellenző aktivista is) küldött, és amelyet a Rolling Stone magazin is hitelesített. Ebben a levélben Clapton az AstraZeneca-oltással kapcsolatos tapasztalatairól számol be. Mint fogalmaz: rögtön azután, hogy megkapta a vakcinát, komoly oltási reakciók jelentkeztek nála, amelyek csak tíz nap után múltak el. Állítása szerint a második adag oltás „kicsinálta” őt: „A kezeim, a lábaim megmerevedtek, zsibbadás és égető érzés, szinte használhatatlanok voltak két hétig (a végtagjaim), attól féltem, hogy soha nem fogok már tudni újra játszani”.

Zárójelben Eric Clapton hozzáteszi, hogy perifériás neuropátiában szenved, amely az agyon és a gerincvelőn kívüli idegek betegségét jelenti (és amely eleve olyan tünetekkel járhat, mint a zsibbadás, az ingerek fájdalmassá válása), és, hogy valószínűleg neki soha nem lett volna szabad tű közelébe mennie. „De a propaganda azt mondta, hogy a vakcina mindenkinek biztonságos” – teszi hozzá.

Az NME végül megjegyzi, hogy amiket a zenész megtapasztalt, azok egy része fel van sorolva a lehetséges oltási reakciók között az AstraZeneca esetében. Oltási reakció lehet a gyengeség, a hidegrázás, a láz, az émelygés, a fejfájás, vagy akár az izzadás, a viszkető, kiütéses bőr is. Vagyis szó sincs propagandáról.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!