szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem látni, milyen tervei lennének az ellenzéknek a kultúrával, de már vannak emberek, akiket kinéztek az irányítására – írja a HVG hetilap.

Egyelőre nem erőlködik túlzottan az ellenzék kultúrpolitika terén, viszont a háttérben azért már feltűntek nevek, akik egy 2022-es győzelem esetén miniszterek is lehetnek – írja a csütörtökön megjelenő HVG.

Hogy az ellenzéki önkormányzatoknak mennyire nem volt igényük a változásra, azt jól mutatja, hogy az összes cégvezetőt lecserélték, kivéve a kulturális területen, ahol mindenki a helyén maradt.

A tervek szerint viszont ha győznek, ismét lesz önálló kulturális tárca, és ennek már ki is nézték a vezetőjét:

az MSZP-s Hiller Istvánt.

A HVG megkeresésére a politikus azt válaszolta, szakpolitikai kérdésekről csak az ellenzéki pártprogram elkészülte után nyilatkoznak.

Azt viszont nem látni, mit tervezne az ellenzék a kultúrpolitikával: saját kulturális programja eddig csak a Momentumnak van, ebben olyan ígéretek szerepelnek, hogy visszaadják a kultúra szabadságát; a helyi közösségeknek a saját színházaikat; bevonják a civil szervezeteket a feladatellátásba.

További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben és a hvg360-on.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Áder a színháztörvényt is aláírta

A Fidesz voksaival megszavazták a parlamentben a kulturális törvénycsomagot, átalakították a színházi finanszírozási rendszert. Áder János pedig aláírta ezt a jogszabályt.