Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Holttestek és személyes tárgyak hevernek egy metrókocsiban és a peronon a moszkvai Park Kulturi metróállomáson 2010. március 29-én, miután a reggeli csúcsforgalomban robbanás történt. Ezen a napon előbb a Lubjanka metróállomáson, majd nem sokkal később a Park Kulturi állomáson történt terrorista támadás.
©
Sebesült férfi vár ápolásra az egyik helyszínnél, a Park Kulturi állomásnál 2010. március 29-én, miután egymás után két női öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a moszkvai metró két állomásán.
©
Egy nő gyászol az egyik helyszínen, a Lubjanka állomáson 2010. március 31-én, miután két nappal korábban egymás után két öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a moszkvai metró két állomásán. A két nő által elkövetett támadások következtében legalább 39 ember életét vesztette, több mint 70 pedig sérüléseket szenvedett.
©
Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság
©
A biztonsági erők egyik tagja két pálca segítségével nejlonzacskóból fogyasztja el ebédjét egy csövön az észak-kínai Sanszi tartomány Vangcsialing szénbányájában 2010. március 31-én. Három nappal korábban vízbetörés érte az egyik tárnát, ahol 261 bányász dolgozott. Száznyolcukat fel tudták hozni a felszínre. A mélyben rekedt 153 bányászt továbbra is keresik. A mentésben a nap 24 órájában 1600 ember vesz részt.
©
Egy partra kicsapó óriási hullám elől menekül egy férfi és egy gyerek egy San Sebastian-i tengerparti sétányon 2010. március 30-án, amikor a hatóságok narancssárga fokozatú riasztást adtak ki szélvihar miatt.
©
Ortodox keresztény zarándokok megmerítkeznek a Jordán folyó vizében, a Jerikó közelében fekvő Kaszr-el-Jahudnál a nagyhét szerdáján, 2010. március 31-én. A keresztény hagyomány szerint ezen a környéken keresztelték meg Jézust, ahol most ortodox hívők vesznek részt egy keresztelési ünnepségen a közelgő húsvét alkalmából.
©
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek egy kispap lábát mossa az esztergomi bazilikában megtartott nagycsütörtöki szentmisén. A lábmosás szertartása Jézus Krisztustól ered, aki az utolsó vacsorán megmosta tizenkét apostola lábát.
©
Egy kisfiú felnéz a kohanita papi nemzetséghez tartozó ortodox zsidó férfiak között, akik imasálba burkolózva áldást mondanak a jeruzsálemi Siratófalnál a zsidó nép egyiptomi fogságból való megmeneküléséről megemlékező pészah ünnepe alkalmából 2010. április 1-jén.
©
Diákok tanórán vesznek részt egy kalkuttai általános iskolában 2010. április 1-jén. Ezen a napon lépett hatályba az a törvény, amely minden gyermek számára kötelezővé teszi az általános iskolai oktatást Indiában. Ezzel megnyílik az alapfokú iskola felé vezető út sok millió, a szegénysége és hátrányos helyzete miatt az oktatási rendszerből eddig kiszorult gyerek előtt.
©
Az Állami Nyomda Nyrt. dolgozója egy elkészült szavazólapot tart kezében a vállalat X. kerületi üzemében. A nyomdában már nyomtatják az áprilisi országgyűlési választás szavazólapjait; a szigorú biztonsági intézkedések mellett készülő 8,5 millió szavazólapot, az ugyanannyi borítékot, valamint a többi választási kelléket keddtől szállítják ki a megyeszékhelyekre, illetve az egyéni választókerületi székhelyekre, ahonnan később továbbítják a dokumentumokat a mintegy 11 ezer szavazókörbe
©
A csapó mögött egy asztalnál ül a Tartótiszt szerepét játszó Szervét Tibor és Horváth Imre illetve a Fekete Hold szerepét alakító Csányi Sándor a Bereményi Géza és Kovács Krisztina forgatókönyvéből Török Ferenc rendezésében készülő Apacsok című TV film forgatásán. A film az 1960-as években indult Indián mozgalom történetét dolgozza fel napjainkig.
©
Az Alkonyat filmek sztárja Robert Pattinson Georges Duroy szerepét alakítja a Bel Ami című, Guy de Maupassant 19. századi francia író életéről szóló angol film budapesti forgatásán 2010. április 1-jén az esti órákban.
©
Katy Perry amerikai énekesnőt zöld színű ragaccsal öntik le a Kids' Choice-díjak 23. átadó ünnepségén Los Angelesben 2010. március 28-án. A Kids' Choice-díjakat a gyerekek választása alapján nyerik el művészek. A gálák hagyományához tartozik, hogy bejelentés nélkül, a legváratlanabb pillanatokban zúdítanak nyálkás, zöld színű, ragadós anyagot a sztárokra.
©
Michel Bastos, a francia Olympique Lyon játékosa és Mathieu Chalme, a szintén francia Girondins Bordeaux játékosa harcol a labdáért a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Lyonban 2010. március 30-án.
©
Tűzoltók dolgoznak az égő nádas oltásán Inota mellett. Húszhektárnyi nádas és cserjés bozótos ég Várpalota határában, az inotai tavaknál.
©
Vonaton szállítják a Szojuz TMA-18-as orosz űrhajót és hordozórakétáját a bajkonuri űrközpont kilövőállására 2010. március 31-én kora reggel.
©