szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mennyire példátlan, hogy három hónappal a választás után még mindig hatalmas a győztes előnye? Hogy volt ez korábban? Meddig tartott a választások után a kormányoldal vezetése? Török Gábor politológus e kérdéseknek jár utána blogján.

"Sommásan azt állapíthatjuk meg, hogy a kormánypártok iránti rokonszenv csökkent, az ellenzéki pártokhoz fűződő nőtt" – ezt a mondatot az 1990-ről szóló politikai évkönyvben olvashatjuk. Az adatok azt mutatják, hogy ebben az évben szeptemberre már a tavaszi választóinak fele elhagyta a parlamenti voksoláson győztes MDF-et, s ennek a csökkenésnek a tényét az ellenzék (SZDSZ, Fidesz) győzelmét hozó önkormányzati választás eredményei is vitathatatlanul igazolták. 1994-ben az MSZP lényegében egész évben meg tudta őrizni jelentős, a választást követően még tovább növekvő előnyét, bár ősszel már hónapról-hónapra némi csökkenést regisztráltak a kutatók – írja Török Gábor. A teljes bejegyzést elolvashatja a politológus blogján.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: a megszorítás vállalhatatlan lenne a Fidesz számára

E ciklus sikere alapvetően nem a nyilatkozatok kifüggesztésén, a zsákmányelv alkalmazásán vagy a szimbolikus politika egyéb elemein múlik, hanem azon, hogy képes lesz-e a kormány érdemben változtatni az emberek fejében az életkörülményekről kialakult képen - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: kellene-e népszavazást tartani az új alkotmányról?

Orbán Viktor pénteken két interjút is adott két televíziónak; az egyikben a műsorvezető megkérdezte a miniszterelnököt, hogy tart-e a Fidesz népszavazást az új alkotmányról. Orbán úgy gondolja, hogy nem kell. De miért olyan érdekes kérdés ez? – tette fel a kérdést Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Mit tett eddig a Fidesz?

"Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük" - ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben - írja Török Gábor politológus.

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda