szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google tegnap jelentette be, hogy újabb élő műsorok lesznek elérhetőek a YouTube-on. Milyen hatással lehet ez a fejlemény a magyar fejlesztésű Ustream.tv-re, valamint a Justin.tv-re? - tette fel a kérdést a Webisztán blog szerzője.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a YouTube mást csinál, hiszen ők nem a felhasználóknak adnak live-streamelési lehetőséget, hanem csupán kiemelt partnereiknek. Vagyis médiapartnereikkel élő online tévéműsorokat készítenek. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a social live-streaming piac előbb említett két nagy szereplője is elsősorban a szponzorált, profi online közvetítésekre helyezi a hangsúlyt. Hiszen épp ezek a műsorok hozzák a pénzt, nem pedig Józsika, aki a webkamera előtt ökörködik. Bár a YouTube Live tesztverziója mindössze két napig fog futni, már most látszik, hogy az Episodic felvásárlásával a YouTube nem másra tör, minthogy népszerű, profi élő műsorokkal csábítson el még több netezőt és hirdetőt - olvasható a blogon. A blogger véleményét elolvashatja a Webisztán blog bejegyzésében.
hvg.hu Napi merítés

Új területen támad az iWiW és a Facebook

Nem olyan régen élesedett az iWiW korábban már beharangozott új szolgáltatása, az Események, amelyhez hasonló a Facebookról már ismerős lehet. Hamarosan a Facebookon is megjelenik egy új szolgáltatás, a Facebook Places, amely egy helyzetmegosztó funkció lesz - olvasható a Webisztán blogon.

hvg.hu Napi merítés

Szakítás Facebookon

Vajon mi a különbség aközött, hogy a való életben mondunk fel egy barátságot vagy a Facebookon? A témát a New York Times boncolgatja - olvasható a Webisztán blogon.

Andersen Dávid Tech

Helyfüggő szolgáltatások: forradalom egy év múlva?

Az idei év trendjei között előkelő helyre küzdötték fel magukat a helyfüggő szolgáltatásokat lehetővé tévő szoftverek és alkalmazások, ennek ellenére egyelőre – főleg hazánkban – sokan értetlenül néznek, ha meghallják a címben is szereplő kifejezést. Az iparági szakemberek majdnem egybehangzó véleménye szerint rendkívüli potenciál rejlik az efféle alkalmazásokban, még akkor is, ha sokaknak aggályai támadnak a biztonság kérdését illetően.

Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban