szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kizárták az orosz olimpiai csapatból Roman Uszov akadályfutót, miután pozitív eredményt hozott doppingtesztje - közölte pénteken az orosz sajtó.

Uszov szervezetében karpedon nevű serkentőt mutattak ki júliusban a orosz nemzeti atlétikai bajnokságon levett mintájából, ahol a sportoló második lett a 3000 méteres akadályfutásban. Az orosz szövetség megerősítette Uszov kizárását, további kommentárt azonban nem fűztek az ügyhöz a tőle vett B-minta vizsgálata előtt.

Az orosz olimpiai atlétika-csapaton valóságos kizárási hullám söpör végig doppingügyek miatt. Előzőleg a múlt héten öt atlétanő versenyjogát függesztették fel, azzal a váddal, hogy a doppingvizsgálatkor kicserélték vizeletmintájukat. Az ügyben érintett volt két további futónő is, akik azonban nem szerezték meg az olimpiai indulás jogát. Kedden három gyalogló bukott meg, EPO-használat miatt, közülük ketten, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin indult volna Pekingben.
 
hvg.hu Sport

Bár a dopping megjelent Londonban, megmenekült az olimpia

Az előző évek kudarcai után Londonban végre méltóképpen rendezték és ünnepelték meg az olimpiát. Eredetileg Rómában zajlottak volna a játékok, de a Giolitti-kormány anyagi nehézségekre hivatkozva visszalépett. Coubertin Londont választotta, és az angol sport- és versenyszellem nem okozott csalódást a bárónak.

MTI Olimpia

Peking 2008: elégedett a Doppingellenes Ügynökség elnöke

A doppingellenes küzdelem sokat fejlődött az utóbbi négy évben, az ellenőrök "ügyesebbek" lettek a tiltott szerekkel élők leleplezésében - közölte csütörtökön Pekingben John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.

MTI Sport

Újabb orosz sportolók buktak meg a doppingteszten

Egy neve elhallgatását kérő szövetségi tisztviselő szerint pozitív eredményt hozott két éremesélyes orosz gyalogló doppingtesztje, így valószínűleg nem indulhatnak a pekingi olimpián. Doppingvétség miatt nem vehet részt a pekingi olimpián Vlagyimir Guszev orosz kerékpáros sem.

Megölte a gyerekét egy tiszakécskei nő

Megölte a gyerekét egy tiszakécskei nő

57 ezer fölött a fertőzések száma Németországban

57 ezer fölött a fertőzések száma Németországban

Szeretettel a Vajdaságból: Nemrég Milánóba küldték a népet, most kijárási tilalommal védik

Szeretettel a Vajdaságból: Nemrég Milánóba küldték a népet, most kijárási tilalommal védik