szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai székhelyű Out Now Szaktanácsadó cég által vezetett felmérés előzetes eredményei szerint a szavazó emberek...

©

Az amerikai székhelyű Out Now Szaktanácsadó cég által vezetett felmérés előzetes eredményei szerint a szavazó emberek 5%-a mondja csak, hogy Tel Aviv megfelelő turisztikai célállomás, míg 46%-a pedig épp az ellenkezőjét állítja. 900 embert vett részt a felmérésben, a szavazatok Németországból, Londonból és New Yorkból érkeztek. A szavazatok alapján a legfőbb okok, melyek miatt nem jönnek Izraelbe a melegek: rossz a közbiztonság (84%), helyi viszályok (70%), túlságosan vallásos (62%), a homoszexuálisokat nem szívesen látják (41%).

A felmérés másik része rákérdezett arra, mi Tel Aviv vonzereje. 67%-a mondja azt, hogy elbűvölőek a partjai, 65%-a szerint a helyi kultúra miatt, 59% említi Izrael gazdag történelmét, 43%-a Jeruzsálemre esküszik, és 31%-a a meleg és leszbikus éjszakai élet miatt jön a városba. Annak ellenére, hogy a felmérés enyhén negatív eredményt mutat, Tel Aviv továbbra is folytatja azon törekvését, hogy meleg turisztikai célállomás legyen. És az a tény, hogy az éves konferencia ott kerül megrendezésre, az is bizonyíték arra, hogy erőfeszítéseket tesznek a szivárvány turizmus fejlődése érdekében.

Yaniv Waizman, a Tel Aviv Tanács tagja, aki a fő hajtóerő a meleg és leszbikus- barát város kezdeményezésében, elmondta, hogy mi lenne szükséges a siker eléréséhez a jövőben: nagyobb marketing büdzsé, egy meleg-orientált információs stand, az állampolgárok pozitív hozzáállása, jóindulata, és olyan szolgáltatók, akik szívesen fogadják ezen vendégeket. A nemzetközi meleg turisztikai piac mintegy 70 millió főt számlál, s ők 64 milliárd dollárt költenek évente. A helyi önkormányzat elkezdte a meleg-témájú túrák szervezését a városba.

TTG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt

Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt

Önnél van a lottószelvény? - Nyerőszámok

Önnél van a lottószelvény? - Nyerőszámok

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros