szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A 25 éves férfi sikamlós megjegyzéseket tett, amikor 29 éves kolléganője véletlenül a ruhán átvilágító, így a test...

A 25 éves férfi sikamlós megjegyzéseket tett, amikor 29 éves kolléganője véletlenül a ruhán átvilágító, így a test képét mutató szkennerbe lépett - adta hírül a The Sun. A brit napilapnak nyilatkozó nő elmondta: "traumaként érte" az incidens, ami után azonnal értesítette főnökeit és a rendőrséget.
   
Ez az első ilyen eset, ami nyilvánosságra került azóta, hogy a szkennereket rövid idő alatt több brit repülőtéren is üzembe helyezték, röviddel azután, hogy egy feltételezett muszlim szélsőséges 2009. december 25-én megpróbált felrobbantani egy Detroitba tartó gépet.

©

A március 10-én történt kukkolási ügy részletei azon a napon váltak ismertté, amikor a brit parlament belügyi bizottsága úgy határozott: túlzóak a szkennerrel kapcsolatos emberi jogi aggályok, ezért gyorsítani kell a készülékek bevezetését a terrorizmus elleni harc érdekében.
   
A berendezés ellenzői kezdettől fogva úgy érvelnek, a szkenner használata során fennáll annak a veszélye, hogy megsértik az ellenőrzött személy magánszférához való jogát. Alex Deane, a Big Brother Watch nevű szervezet igazgatója a The Sunnak úgy nyilatkozott, hogy feltehetően minden egyes nyilvánosságra került esetre számos homályban maradó jut, amely során a biztonságiak törvénytisztelő utazókon legeltetik a szemüket.
   
A kormány arra hivatkozik, hogy a testszkennert használó személyzetet megfelelően ellenőrzik, a repülőtéri alkalmazottak nem láthatják az átvizsgált személy testét, ezenkívül minden felvételt azonnal törölnek.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO