szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legendaszerű történetek szólnak arról, hogyan múlnak el különféle bőrproblémák, légzőszervi nehézségek egyetlen hét...

Legendaszerű történetek szólnak arról, hogyan múlnak el különféle bőrproblémák, légzőszervi nehézségek egyetlen hét alatt a tenger vize és az ottani levegő hatására. Bár az összefüggés egyértelműnek tűnik, mégis hosszú évszázadokra el voltunk tiltva a tengertől.

©

Pedig már a régi görögök is... - unalmas, vicces klisé, de igaz, az ókori görög orvosok tudatosan használták a tengervizet terápiás célokra. Euripidész például úgy hitte, a tenger megtisztít minden betegségtől, de Hippokratesz írásaiban is megjelent a nagy kékség gyógyító ereje.

Azután a kereszténység elterjedésének köszönhetően a fürdés sok éven keresztül tiltott volt, az “erkölcs” nevében.

A 19. században azonban egy francia orvos, bizonyos La Bonnadiere nevű, kidolgozott egy módszert, amely Thalasso (görögül tenger) terápia néven vonult be a történelembe és később a mindennapjainkba.

A kúra elterjedését széles körben erősen késleltette, hogy a tengerhez utazni keveseknek volt lehetősége, ezért sokáig csak a gazdagok kiváltsága maradt.

Tengeri gyógyerő hazánkban
Az Atlanti-óceán partja, a jó közérzet természetes forrása, az élénkítő tengeri levegő, az energizáló hullámok zúgása a tengerparton arra csábítanak, hogy eltűnjünk a végtelen horizonton. A Thali’Sens ebből inspirálódott, egy revitalizáló rituálét alkotott, mely olyan érzetet kelt, mintha épp most úsztunk volna a tengerben, amikor a bőrt épp most tonizálták volna az óceán nélkülözhetetlen ásványi anyagai. Atlantisz varázsa várja a gyógyulni, szépülni vágyókat Európa legjobb SPA szállodájában, a Spirit Hotelben.

Az 1960-as években azonban megint csak Franciaországban, megnyílt az első thalasso terápiás központ és ettől kezdve egyre ismertebbé váltak a kúra előnyei.

Bár a thalasso terápia sem csodagyógyszer, felhasználása meglepően sokrétű, különösen egyszerűségét tekintve.

Segíthet stressz esetén, erősíti az immunrendszert, szív- és keringési problémáknál is használ, jót tesz a reumának, a visszérbetegségeknek, különösen hatásos bőrproblémáknál és Crohn betegségnél is segít, hogy csak néhányan említsünk a lehetőségek közül.

A franciák után számos tengerparti ország fogott thalasso terápiás intézmények létrehozásába, és ahogy az igények nőttek, a fejlesztések lehetővé tették, hogy a tengertől távol lévő helyeken is gyógyulhassunk, szépülhessünk a tengernek köszönhetően.

A Bretagne partjaira települt Bretagne Cosmetiques Marin tengeri algák kitermelésével és feldolgozásával foglalkozva fejlesztette, gazdagította tovább az eredeti thalasso receptet, létrehozva a Thalisens koncepciót.

©

A tenger adta lehetőségeket a Thalisens kiegészíti a világ minden tájáról összegyűjtött legfinomabb növényi hatóanyagokkal, mint amilyen kókusz, a rizs, a kakaóbab vagy a brazil dió.

Az eljárás nem csak a hatóanyagok területén foglalkozik a sós vízzel és körülötte található növényi kincsekkel, a kezelések tematikája is a tengerek, óceánok körül forog.

Az Atlantisz, Marokkó Polinézia, Ázsia, Amazónia elnevezésű spa kezelések egyfajta világkörüli utazást ígérnek, valódi helyváltoztatás nélkül.

Persze azért egy Thalisens központig muszáj lesz elutaztunk, de nem kell annyira messzire mennünk, elég lesz Sárvárig, a Spirit Hotelbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Azt hiszi, nem csapja be magát? Máris itt van 8 lehetőség

Azt hiszi, nem csapja be magát? Máris itt van 8 lehetőség

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”