szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendszeresen családi körben, közösen elfogyasztott étkezések csökkentik az elhízás kockázatát - állapította meg a CREDOC, az étkezési szokásokat vizsgáló francia közvélemény-kutató intézet.

A francia modellben a felvett kalória mintegy kilencven százaléka a főétkezésekkor kerül a szervezetbe, ezzel szemben az Egyesült Államokban több mint húsz százalékát a főétkezéseken kívül gyűjtik be az emberek - köztes étkezések és nassolások során. Az intézet adatai szerint Franciaországban csupán 15 százalék az elhízottak aránya, míg az Egyesült Államokban 27 százalék. A tengerentúlon a táplálkozás inkább "technikai cselekvéssé" degradálódott, míg a franciák számára a társadalmi élet szerves része. 

A közös étkezések ráadásul az evési zavarokat, például a falási rohamokat is segítenek megakadályozni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!