szerző:
szoljon.hu
Tetszett a cikk?

Már-már lekezelő módon bánt vele az ügyeletes orvos a szolnoki Hetényi Géza Kórház sürgősségi osztályán - állítja az Új Néplap egy olvasója a szoljon.hu hiradása szerint.

Még április végén lett olyan rosszul a szolnoki G. Istvánné, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Ők a kiérkezésük után infúziót adtak neki és beszállították a szolnoki Hetényi Géza Kórház sürgősségi osztályára. A mentősök azt mondták a hölgynek, pár napos benntartózkodásra számítson - írja a szoljon.hu.

"Az éppen akkor ügyeletet ellátó orvos nagyon udvariatlanul beszélt velem és az éjszaka közepén utamra bocsátott teljesen egyedül. A vizsgálat előtt például megkérdezte tőlem a doktor úr, hogy miért nem vetkőzök gyorsabban, hiszen nincs gipszben a kezem, csak tű van benne" - emlékezett vissza a 64 éves asszony. Az idős hölgy elmondta, azért voltak lassúak a mozdulatai, mert nagyon rosszul érezte magát és egyensúlyzavarai is voltak.

G. Istvánné szerint az orvos azt is mondta neki, hogy kezeltesse magát reumatológiailag és pszichésen. Az eredmény kézhezvétele után, nem sokkal éjfél után, közölték vele, hogy hazamehet. Köntösben és papucsban volt, azt sem tudta, van-e nála annyi pénz, amennyi a taxira kell.

"A nővérem reggel hat órára tudott volna csak értem menni" - magyarázta G. Istvánné. Mindezeken kívül otthon vette észre, hogy az infúzióhoz használt tűt is benne hagyták a kezében. A szolnoki hölgy hazabocsátása után sem érezte magát jobban, ezért az Egerben élő lányáék elvitték magukhoz. Ott aztán ismét rosszul lett, de annyira, hogy hat napig bent tartották a helyi kórházban.

"A panaszos által vázolt események a hazai sürgősségi betegellátás megszervezésének nehézségeiből adódnak" - tájékoztatott dr. Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. Mint a lap megtudta, az esetek nagy részére jellemző, hogy - és ez most is így volt - az ügyeleti időben történő kivizsgálás során derül fény arra, hogy sem a mentővel történő kórházba szállítás, sem a fekvőbeteg-ellátó osztályon való elhelyezés nem volt indokolt.

A megyei kórházban végzett vizsgálatok szerint G. Istvánné rosszullétét vérnyomáskiugrása okozhatta, melyhez degeneratív gerincproblémái és pszichés problémái is társulhattak. Ilyen esetben a beteg otthonába bocsátható. Az egri kórházban végzett hat napos kezelés után a zárójelentésben az áll, hogy az artéria elzáródása, vagy szűkülete volt a probléma forrása. Utókezelésként pedig ultrahangos vizsgálatot javasoltak.

Azt, hogy a megyei megyei kórház főigazgatója szerint miért kellett éjszaka hazamennie a betegnek egyedül, az Új Néplap keddi számából derül ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál