Ahogy várni lehetett, elmaradt az áttörés Trump és Putyin csúcstalálkozóján
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
Száraz zsömle, gépkávé, apró papírzacskós cukor porció – ez jut eszünkbe a repülőtéri étkezésről. A közelmúltban azonban a szakács szakma legjobbjai igyekeztek megváltoztatni ezt a képet.
A BBC Travel beszámolója szerint a repülőtereken a rohanó gyorsétkezés helyett egyre többször van lehetőségünk igényes ételeket fogyasztani.
Jamie Oliver fával fűtött pizzás kemencéje önti el friss illatokkal a Gatwick repülőtér egyik terminálját. Ugyanitt házi lekvár, házi kenyér és kávékülönlegességek járatják a terminál óramutatóit gyorsabban.
Spanyol tapasokat szolgál a Bar Pulpo az ausztráliai Melbourne repülőterének 2-es terminálján. Az ibériai konyha úgy került a távoli szigetországba, hogy a MoVida étterem és Frank Camorra séf elfogadta a felkérést – mindketten helyiek.
Ha Jamie Oliver éttermet nyit a légikikötőkben, akkor Gordon Ramsay sem maradhat le. A Plane Food már 2008-ban várta Heathrow Terminal 5 utasait.
Beatriz Sotelo, Michelin-csillagos séf az El Madroño madridi étteremből saját városában főz.
New York Kennedy repterén az Aeronuova szakácsa Mark Ladner olasz konyhát választott.
Los Angelesben pedig egy igazi kuriózum: az Oscar gálaestek varázslója és egyúttal Shakespeare "szentivánéji hőse", Wolgang Puck sztárséf nyitott büfét a repülőtéren. Hasonló expressz etetőt üzemeltet Santa Monica bevásárlónegyedében,miközben csúcséttermeiben a Beverly Hills-i Spagoban és a Hotel Bel Air-ben egymásnak adják a kilincset a hírességek.
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
Egybehangzóan ítéli meg a nyugati sajtó az alaszkai csúcstalálkozótt.
Az együttműködés fontosságát hangsúlyozták, ám részleteket egyikük sem árult el. Trump viszont már Vlagyimirnek hívja a „nagyszerű politikusnak” nevezett orosz vezetőt.
A hidegfront északnyugat felől érkezik, de majd csak az éjjeli órákban.