szerző:
Szandtner Veronika
Tetszett a cikk?

Unja a Halloween bulikat? A Drakula jelmez helyett inkább dobja fel a buli hangulatát egy kis fétissel! Redaster Ákos, a civilben retro műanyag fülbevalóiról ismert fiatal ékszerkészítő vezetett be minket a lakkozott bálványpartik rejtelmeibe.

hvg.hu  Mi zajlik egy fétis-bulin?

Redaster Ákos: Pár apróságot kivéve semmi különbség nincs egy általános buli és egy fétis-buli között. A dresscode és a szexuális túlfűtöttség a legfőbb jellemzőjük, aminek levezetésére a pároknak, groupoknak egy külön erre berendezett szoba, úgynevezett "dark room" áll a rendelkezésükre. Itthon még nincsen a fétisnek akkora kultúrája, mint külföldön. Berlinben például utcai ruhában  be sem engedik az embert egy ilyen partira, kötelező a beöltözés. A jelmezes esték általában swinger bulikba csapnak át, de semmi sem kötelező. Egyébként a fétis bulikra Magyarországon is lenne igény, csak kevés erre alkalmas hely működik. Még a válság előtt volt két klub, de sajnos be kellett zárniuk. Aki komolyan veszi, annak nagy befektetéssel jár ez a tevékenység. A lakk, bőr és latex ruhák elég drágák és a gardróbot folyamatosan frissíteni kell.

Lakkimádat
©

hvg.hu: Mi a fétis lényege?

R.Á.: A fétist leginkább az imádattal tudnám jellemezni. Egy bizonyos szexuális vonzódást vagy beállítottságot jelent. Általános értelemben beszélhetünk fehérneműk, harisnyák imádatáról, beöltözésről vagy  szerepjátékról. De az igazi fetisisztáknak ez már nem mindig elég. A magasabb szint művelőinek már kell a latex, bőr vagy a gumi hacukák érintése, látványa is az élvezethez. Vagy éppen a beöltözött személy bálványozása. Ebből ered a legkeményebb verzió, a BDSM vagyis a kötözős szado-mazo.

©

hvg.hu: Milyen öltözetben illik megjelenni egy igazi fétis-bulin?

R.Á.: Férfiaknak bármilyen bőr, latex, lakk ruha. De tengerész ruhák, military cuccok is abszolút szóba jöhetnek. Akár egy hiányos versenysport öltözet is lehet fétis. Nőknek különleges smink, haj. Szintén lakk, bőr, esetleg latex ruha. Harisnya, harisnyatartó és combfix. Illetve bármilyen sötétebb szexibb jelmez vagy ruha. Tapasztalatom szerint általában a kiegészítőkön múlik egy ruha tökéletessége. Ha egy fétis-klubban tartott buliról beszélünk akkor megjelenhet a fejmaszk vagy álarc, illetve az ostor és a bilincs is.

Fétis-bulizók
©

hvg.hu: Mennyire anyagiasak a bulizók? Kinézik azt, aki nagyon minimál, olcsóbb cuccokban jelenik meg?

R.Á.: Ez klubtól függ. De nem hinném, hogy ez bárhol is gondot jelentene. Általában a bejáratnál döntik el, hogy beengedik-e az illetőt. Ha nem megfelelő a ruha, akkor sem esélytelen a dolog, mert fehérneműben vagy meztelenül száz százalékos a bejutás.

hvg.hu: Mi volt a legemlékezetesebb élményed?

©

R.Á.: Egyik nyáron Berlin legismertebb klubjában voltam egy bulin, ahol medence is található. Éjfél körül pillanatok alatt körülbelül száz nő és férfi vetkőzött teljesen meztelenre és nudista strandpartiba ment át a buli. Egy másik alkalommal egy ismeretlen burleszk-domina parancsolt rám, hogy feküdjek fel egy padra, mert el fog fenekelni. Nagyon kedves volt és igazán élveztem a dolgot. Egyszer pedig fölvittek egy VIP-emeletre, ahonnan felülnézetből láthattam a "dark room" eseményeit.

hvg.hu: Téged miért vonzanak a fétis-bulik?

R.Á.: Lenyűgöz a rengeteg beöltözött és átszellemült ember.  Senki sem kérdezi tőled, hogy honnan jössz, és ki vagy az életben. Ezeken a bulikon az igazi ösztönös énünk kerül felszínre, amit a mindennapokban nem merünk megmutatni. Sok embernek a munkahely, a család vagy a környezet gátat szab fantáziája megélésében. Ezen kívül engem a nők ruhái teljesen elbűvölnek és felcsigáznak. Vonzóbbnak találom az erotikus fehérneművel fedett női testeket a meztelennél.

hvg.hu: Hogy néz ki egy fétis-buli Halloweenkor?

R.Á.: Berlinben már régóta szinte minden halloween-parti alapja a fétis. Bár a beöltözés a mi bulinkban nem kötelező, de a megszokott zombi, boszorkány vagy drakula jelmez helyett érdemes elrugaszkodni, és elengedni a fantáziát.

Halloween és a fétis összeolvad
©VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szandtner Veronika Kult

Bevisszük a fergeteges budapesti szexpartikra - interjú egy swinger nővel

Vad hármasok, hatalmas gangbangek, egymással és egymás előtt gátlástalanul szeretkező párok. Ön is kipróbálná a swingerséget, akár csak egy alkalommal? Ha igen, tudnia kell: ezekben a klubokban a közös tevékenység alapja a szex. Interjúalanyunk nem titkolja, a két nő-öt férfi kombináció a kedvenc felállása.

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett