szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenöt kiló csokoládéból és sok-sok leleményességgel készült az a kimonó, amelyet kedd este mutatott be egy manöken a párizsi Csokoládé Szalonon.

A ruhát Frédéric Cassel fontainebleau-i cukrász-csokoládéműves készítette az október 31. és november 4. között zajló párizsi kiállítást megelőző csokoládéruha-versenyre. A japán ihletésű ruhadarabot a 20 éves Audrey Lempeseur, a MJM Graphic Design divat- és dizájniskola harmadéves növendéke tervezte Frédéric Cassel számára, akinek három üzlete is van Japánban.

A "ruhaköltemény" csokoládévirágok borította, hosszú ujjú kimonó, háromrészes szoknyával, mozgó vállú, szamurájpáncél-formájú fűzővel, amelyben a modell csak néhány percig vonult fel, nehogy megolvadjon a reflektorok melegétől.

AP / Jacques Brinon

A csokoládéruha egy hónapig készült. A Frédéric Cassel által tej- és keserűcsokoládé-pasztillákkal díszített, lefagyasztott és többszínű aranyporral befestett csokoládérétegek alatt drót, műanyag és papírmasé van. Az egész "összecsokoládézásához" a cukrászmester megfelelő keverékű és adagolású házi készítésű csokoládét és szirupot használt fel. A ruha szinte teljes egészében ehető.

A Csokoládé Szalon megnyitása előtti estén mintegy húsz csokoládéruhát vonultattak fel meghívott vendégek előtt. A "ruhakölteményeket" a nagyközönség november 4-ig a naponta tartott divatbemutatón tekintheti meg. A kimonót a kiállítás után Japánba szállítják.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!