szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem másfél milliárd forint értékű felújítást fejeztek be a karcagi Kátai kórházban. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény szakrendelőjét és diagnosztikai gépparkját érintette a rekonstrukció, az ehhez szükséges pénz 90 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állam, az önrészt pedig az önkormányzat biztosította.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere fejlesztések közül a modernizált radiológiát és központi labort emelte ki a hétfői átadáson. Azt mondta, hogy ezután a kunsági és a tisza-vidéki emberek is olyan színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek, mint az ország más részein lakók.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt: az egészségügyi ellátó-rendszer, a betegutak felülvizsgálatakor kiderült, hogy Karcagra, mint ellátóhelyre szükség van. Több tucat, a karcagihoz hasonló beruházás van folyamatban az országban – tette hozzá.

A "Kátai Program - Kórházfejlesztés a nagykunságiak egészségért" nevű projekt 2010. október 1-jén kezdődött. Teljesen felújították a régi rendelőintézeti szárnyban lévő központi laboratóriumot, a radiológia és a képalkotó diagnosztika műszerparkját korszerűsítették, egy CT-berendezést állítottak munkába, az intenzív osztály műszereit és berendezéseit lecserélték, valamint a járóbeteg-rendelőben új betegirányító rendszert alakítottak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!