szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ez a kórházi kihágás 30-50 ezer forint bírságot vont maga után. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szerint 40 százalékkal kevesebb panaszügyet kellett kivizsgálniuk, mint tavaly.

Tavaly 276 egészségügyi szolgáltatással kapcsolatos panaszügyet vizsgált ki az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, 40 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – írta a keddi Világgazdaság.

A legtöbb esetben a kórházak megúszták figyelmeztetéssel vagy változtatásra köztelező határozattal, amelyek néhány esetben 30-50 ezer forintos pénzbírságot is maguk után vontak, jóllehet a renitensek bírsága elérhetné az 1 millió forintot is. Két esetben gondatlan veszélyeztetés miatt tett feljelentést a hatóság.

A megbírságolt intézmények egyikének intenzív osztályán kikötözték a beteget, aminek nyomán a kézfeje részben lebénult. Több esetben is azért bírságolt a hatóság, mert a beteget nem vizsgálták ki megfelelően, így nem kaphatta meg időben a számára szükséges kezelést – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Nemsokára bejárhatjuk a helyet, ahol megölték Julius Caesart

Nemsokára bejárhatjuk a helyet, ahol megölték Julius Caesart

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?